Hopp til hovedinnhold

Hva skal jeg ha i matpakken?

Er du lei av å ha det samme til lunsj på skolen hver dag, og trenger du litt inspirasjon som kan gjøre matpakken litt mer spennende? Her får du noen gode tips!

Det kan være fint å få med en ferdig smurt matpakke på skolen, men det er flere fordeler ved å lage den selv. Blir du med på planleggingen og tilberedningen av skolematen kan du ta kontroll over innholdet. Det er jo tross alt du som skal spise den, og vi synes det er viktig å ha mat som frister! Når du bestemmer innholdet kan du passe på å få med det du er mest glad i, slik at hele matpakken blir spist - hver gang. En god og appetittlig matpakke er viktig for å holde på konsentrasjonen, og den gjør deg mer klar for læring og fysisk aktivitet. 

En mettende smoothie

Matstart

Kanskje frister det med en mettende og god smoothie. Har du en flaske eller et glass med lokk kan du ta den med deg på skolen. Du kan lage smoothien dagen før og ha den i kjøleskapet, så slipper du å få dårlig tid på morgenen. Har du banan, litt havregryn eller yoghurt i smoothien blir den mette enda bedre. Eventuelt kan du også ha med litt korn som du kan drysse over smoothien på skolen. Prøv en solskinnsmoothie eller en grønn smoothie.

Grøt i matpakken

Kjøleskapsgrøt

Noe annet du kan lage ferdig dagen før er kjøleskapsgrøt. Den er så enkel at du til og med kan lage den helt selv. Bland sammen litt havregryn, melk og yoghurt – og vips så er den klar for å settes i kjøleskapet. Neste dag har du en kjempegod grøt du kan toppe med bær og kose deg med i lunsjen. Du kan også lage kjøleskapsgrøt med blåbær eller grøt med kakao. Eller hva med å lage en rask matpakkegrøt på morgenen? Varier med den yoghurten du liker best.

Polarbrød, lomper eller tortillalefser

Polarbrød sandwich med ost og skinke
Lompe med kremost og skinke

Innimellom kan du også bytte ut brødskivene med polarbrød, lomper eller tortillalefser. Ha på ost og skinke, eller annet pålegg du liker. Noen salatblader, agurkskiver eller paprikastrimler gjør polarbrødsandwichen eller lompen mer spennende!

Noe godt på lur i fryseren

Gravid pizza

Ta på deg et bakeforkle en dag du har litt ekstra tid, og lag noe godt du kan legge i fryseren. Det er alltid kjekt å ha digge bakevarer som pizzasnurrer, pizzapiroger, grove pizzasnurrer, eller det vi kaller gravidpizza, i fryseren! Tar du det ut av fryseren på morgenen og putter det i matboksen, er det tint innen det er tid for lunsj. Spesielt godt er det om du har turdag på skolen, og kan varme gjærbaksten på bålet. 

Smått og godt i matpakken

MatPrat

Det er mye godt du kan ha i matpakken for at den skal bli enda mer fargerik og smake bedre. Legger du litt oppkuttet frukt eller grønnsaker i matpakken er det lettere å spise mer frukt og grønt. Det samme gjelder hvis du tar med deg litt tørket frukt, noen nøtter, bær eller kanskje et kokt egg. Det gir mer energi til skoledagen, og i tillegg smaker det kjempegodt!

Lykke til med matpakkesmøringen!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.