Fylte rundstykker! Kjempegodt å ha med seg i matpakken, eller spise til frokost eller etter skoletid. Husk at melk, egg og smør skal være romtemperert, det betyr at de bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner. Oppskriften gir ca. 8 fylte rundstykker, litt avhengig av hvor stor utstikkerform du har.
Denne oppskriften gir 8 porsjoner
Gjør klar kjøkkenmaskinen. Bakebollen skal være ren. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen, som skal brukes til å elte deigen.
Mål opp hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og salt, og ha det i bakebollen.
Du trenger
Mål opp gjær og ha det i bakebollen.
Mål opp bakepulver og ha det i bakebollen.
Mål opp melk og ha det i bakebollen.
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Nå er det klart for å elte deigen. Sett maskinen på lav hastighet og la den gå i 4 minutter. Hvis det legger seg mye mel oppover i bollen, kan du dytte det ned med en deigskrape eller en slikkepott.
Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.
Mål opp smør, skjær det i terninger og ha det i bollen.
Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.
Elt deigen videre i 8 minutter, fortsatt på lav hastighet.
Deigen skal nå være glatt og ha en blank overflate. Bruk gjerne deigskrape eller slikkepott til å skrape deigen vekk fra eltekroken og ned fra sidene på bollen.
Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.
Dryss mel over deigen.
La deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i 1.5 time (90 minutter) på et lunt sted. For eksempel over en vask fylt med varmt vann, eller på badegulvet.
Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.
Når deigen har hevet ferdig: Strø litt mel på benken hvis deigen er veldig klissete. Ha deigen over på et bakebord og kjevl den ut til en runding (ca. 30 cm). Bruk en utsikkerform og stikk ut 8 rundinger.
Når du ikke har plass til å stikke ut mer kan du dra vekk deigen som er til over, rulle sammen deigrestene. Disse kan du kjevle ut på nytt.
Ha pesto, kalkunpålegg og ost på hver av rundingene (du trenger 1 ts rød pesto, 1 skive kalkunpålegg, 1 ts ost til hver). Brett sammen og klem godt, slik at fyllet holder seg inni. Legg de på et stekebrett med bakepapir.
Har du deigrester? Kjevle ut deigen på nytt. Stikk ut til du ikke har mer deig. Restene kan fylles med det samme fyllet, eller du kan bruke noe annet godt. Du kan også rulle de sammen til små rundstykker uten fyll.
La dem etterheve på et lunt sted i ca. 20 minutter
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Når rundstykkene er ferdighevet: Knekk et egg i en kopp og visp sammen med en pensel. Bruk penselen til å pensle dem med egg. Da blir de fine og blanke.
Dryss over sesamfrø.
Sett stekebrettet med rundstykkene midt i ovnen og stek i 15 minutter.
Finn frem en rist og et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta rundstykkene ut av ovnen, og sett stekebrettet på gryteunderlaget. Legg dem over på risten og la de avkjøle seg litt før du spiser dem.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.