Hopp til hovedinnhold

Fylte rundstykker

Fylte rundstykker! Kjempegodt å ha med seg i matpakken, eller spise til frokost eller etter skoletid. Husk at melk, egg og smør skal være romtemperert, det betyr at de bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner. Oppskriften gir ca. 8 fylte rundstykker, litt avhengig av hvor stor utstikkerform du har.

vanskelighet middels
maskin
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 8 porsjoner

  • hvetemel 2 dl  
  • fin sammalt hvete 5 dl  
  • sukker 1 ss  
  • salt 1 ts  
  • tørrgjær 4 ts  
  • bakepulver 1 ts  
  • romtemperert melk 2 dl  
  • romtemperert egg 1 stk.  
  • romtemperert smør 75 g  
  • hvetemel 0,5 ss  
  • naturell kalkunpålegg 8 skiver  
  • revet ost 8 ts  
  • tomatpesto 8 ts  
  • egg 1 stk.  
  • sesamfrø 1 ss  

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Desilitermål
  • Spiseskje
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Kniv
  • Tallerken
  • Deigskraper
  • Kjøkkenhåndkle
  • Rund utstikkerform
  • Kjevle
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Pensel
  • Rist
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!