Hopp til hovedinnhold

Vennemat

Det er så hyggelig å lage mat med andre! Få med deg en venn eller to og lag noe digg etter skolen eller til kvelds. Her får du litt inspirasjon til hva som kan være gøy å lage sammen.

Vi har samlet noen tips og triks som kan være fine å ha med seg!

 

Pizzapirog

 

  1. Finn ut hva dere vil lage

Bestem dere for hva dere vil lage. I Etter skoletid-kategorien på MatStart finner dere masse inspirasjon til hva dere kan lage. Velg dere ut noen oppskrifter som ser digge ut, trekk lapp om hvilken rett det blir. Hvem sitt forslag vinner?

  1. Skriv opp hva dere trenger

For å spare litt penger kan dere gå gjennom kjøkkenskapene og se hva som finnes fra før av. Har dere for eksempel hvetemel, egg og bakepulver i skapet fra før av, blir handlelista litt kortere. Tips: skriv opp på mobilen hva dere mangler, så slipper dere å glemme noe. 

  1. Les hele oppskriften først

Les gjennom hele oppskriften og bestem hvem som skal gjøre hva. Noen oppgaver som er kulere enn andre? Stein, saks, papir er en morsom måte fordele oppgaver på. Kanskje det er taperen som må ta oppvasken - hehe!

  1. Kos i fokus

Kos dere med maten! Det skal ikke så mye til for å gjøre det litt ekstra hyggelig. Dekk på bordet, sett på musikk og bruk glass med stett. Er det fint vær ute går det også an å nyte maten utendørs.

  1. Husk oppvasken

Det er alltid mye hyggeligere for neste mann som skal på kjøkkenet å møte et ryddig kjøkken, enten det er deg selv eller noen andre i familien. Så sett av nok tid til å rydde opp. Det går raskere når alle bidrar - med mindre det ble straffeoppgave tidligere på dagen! 

  1. Spar på restene

Bruk matrestene! Har dere lagd mer mat enn dere klarer å spise opp er det lurt å ta vare på restene. Det er både for å unngå matsvinn, og for å ha digge matrester til senere også. Retter som Pizzapirog, Fylte rundstykker eller Bananmuffins er supert å fryse, så kan du ta med i matpakka eller ha til lunsj seinere.

 

Her er noen oppskrifter som er supre å lage sammen etter skolen:

Smoothiebowl med mango

Smoothiebowl med mango er kjempedigg og enkelt å lage! Topp smoothien med frukt og bær du er glad i, og gjerne med litt müsli, tørkede kokosflak eller nøtter. Bruk fantasien!

Fylte rundstykker - NY

Fylte rundstykker er kjempegode når de er nystekte, men er også supre å fryse ned til senere. Du kan for eksempel ta opp et rundstykke om morgenen og ha med i matpakka, så har det tint til det er tid for lunsj. Rundstykkene kan fylles med forskjellig pålegg, test i vei med dine påleggsfavoritter!

Egg i form

Egg i form er en rask og morsom måte å spise egg på. Her lager du muffins ut av spekeskinke og egg, så kan du fylle formene med grønnsaker og ost du liker. Bruk gjerne litt friske urter som topping - Det både ser fint ut og smaker kjempegodt! 

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!