Hopp til hovedinnhold

Skolestart på MatStart!

Høsten nærmer seg, og det betyr at det er tid for skolestart med masse ny læring og gjensyn med venner. Skolestart innebærer også mange nye matpakker. Her har vi samlet noen gode tips til ulike matpakker og retter som kan lages etter skoletid!

Nå er det skolestart rundt om i landet, og vi har en egen matpakke-kategori på MatStart. Her finner dere tips til gode retter som er fine å ha med i matpakken. Både matpakker som kan lages på under 10 minutter, eller mer kreative retter som det er lurt å klargjøre kvelden før. Et alternativ er å lage digg gjærbakst som pizzasnurrer eller horn som du kan bake en dag du har god tid, så kan de pakkes ned i fryseren. Da er det enkelt å ta frem om morgenen når du har lyst på noe ekstra godt i matpakken.  

 

MatStart - Barn smører matpakke


Husk at du kan ha med deg mange forskjellige ting i matpakken, og at det kan være gøy å lage din egen! Det kan for eksempel være brødskiver med et godt pålegg og oppkuttet frukt og grønt. Hvis du vil lage noe litt annerledes en dag, kan du kanskje prøve ut matpakkemuffins med brunost, eller en enkel pastasalat? Eller hva med å lage dine egne grove rundstykker? Det er viktig å få i seg nok væske i løpet av skoledagen, og for å gjøre vannflasken mer spennende kan du ha i litt oppkuttet frukt eller bær for å tilføre litt ekstra smak. En smoothie smaker også kjempegodt sammen med matpakken.

Miljøfoto matstart - matkurv


Etter skoletid

Når du kommer hjem fra skolen og kjenner deg sulten er det et tegn på at kroppen trenger påfyll. I etter skoletid-kategorien vår finner du mange tips til hva du kan lage til deg selv, eller kanskje sammen med familie eller venner. Hva med å invitere en ny venn hjem etter skolen for å lage kameratmat? Her har vi en invitasjon du kan printe ut å bruke. 

Det finnes masse godt du kan lage etter skolen. Oppkuttede grønnsaksstaver med hummus eller rømmedipp er kjempegod snacks!

 

Slipp barna løs på kjøkkenet!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!