Hopp til hovedinnhold

Nye retter av julematrestene

Rester av julemat kan bli til nye og digge retter. Her får du tips til hva du kan lage ut av rester fra blant annet ribbe, pinnekjøtt, juleskinke og risgrøt.

Det blir ofte rester etter julemiddagen og alt det andre gode vi spiser gjennom julen, og det kan du lage mye deilig mat ut av. Rester av pinnekjøtt, ribbe, kalkun og risgrøt kan trylles om til nye, gode retter. Også tørt brød og julekaker kan få nytt liv med noen enkle steg. Vi gir deg våre beste oppskrifter på retter du kan lage ut av julematen!

Rester av risgrøt

Rislapper

Rislapper er supert å lage dersom du har rester av risgrøt i kjøleskapet. Da bruker du rester av kald grøt som du blander sammen med egg, mel, sukker og litt kanel. De stekes i litt smør som små pannenaker, og vipps så har du digge rislapper. De smaker kjempegodt sammen med syltetøy eller ost.  

Rester av pinnekjøtt og ribbe

Restewrap med pinnekjøtt eller ribbe

Hvis du har rester av pinnekjøtt eller ribbe hjemme, så kan du lage en rask og digg restewrap. Fyll lefsene med litt salat, tyttebærrømme og agurk, eller velg andre grønnsaker du er glad i. Du kan varme kjøttet før du fyller opp wrappen, eller du kan spise det kaldt. Begge deler er godt! 

Juleskinke

Sandwich med juleskinke

Sandwich med juleskinke er skikkelig digg, og perfekt å lage hvis du har juleskinke i kjøleskapet. Vi har fylt brødskiver med juleskinke og ost, og stekt sandwichen i en stekepanne med smør. Du kan enten skjære skiver av hel skinke, eller du kan bruke en ferdigskivet variant.

Tørt brød

Mini-brødpudding

En god brødpudding er kjempegodt til helgefrokosten, eller som kosemat til kvelds. Bruker du tørt brød er dette en super måte å unngå å kaste mat på. Brødpudding kan også lages i større form, dersom du ikke har porsjonsformer.

Rask ostekake med pepperkaker

Rask ostekake med pepperkaker

Rask ostekake med pepperkaker er en super måte å bruke opp julekakene på. Vi har laget bunnen av pepperkaker, men her kan du gjerne bruke andre julekaker også, som sjakkruter, stjernekjeks eller kolakaker. Topp med jordbær, eller andre friske bær. 

Nachos med kalkunrester

Nachos med kalkunrester

Har du prøvd å lage nachos med kalkun? Har du rester igjen fra kalkunmiddagen, er det perfekt å bruke den i nachosen, så reduserer du også matsvinn. Salsa og rømme er kjempegodt å bruke som dip, mmm! 

Riskrem

Riskrem

Riskrem er en skikkelig julefavoritt. Rester av kald risgrøt blandes sammen med en krem, og vipps så har du en kjempegod dessert! Topp den med rød saus og server deilig riskrem til famillien i jula.

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.