Hvis du har rester av pinnekjøtt eller ribbe hjemme, er dette en super måte å få brukt opp restene på! Har du litt mer, eller mindre kjøtt, enn det som står i oppskriften så gjør ikke det så mye. Sammen med litt salat, og rosa rømme blir dette skikkelig godt. Du kan også varme opp kjøttet litt i mikroen eller i ovn, hvis du vil det.
Sett en rist midt i en tom stekeovn.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
Finn frem den mengden kjøtt du trenger. Bruk gjerne en vekt for å beregne. Bruk gjerne en skål eller tallerken når du veier opp. Har du mindre kjøtt enn det som står i oppskriften, kan du ta litt mer av tilbehøret.
Du trenger
Plukk kjøttet av beina, og vei opp uten bein.
Pinnekjøttet kan rives, slik at det blir små biter. Ribben kan du skjære i skiver. Ha kjøttet i en skål eller på en tallerken som du kan sette frem på middagsbordet.
Du kan også varme opp kjøttet litt i mikroen eller i ovn.
Tørk av fjøla. Ha rømme og tyttebærsyltetøy i en skål.
Bland sammen.
Skyll agurk. Skjær av den mengden du trenger. Skjær agurkbitene først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet.
Du kan f.eks. også bruke vårløk eller rødløk.
Ha salaten i en skål.
Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det.
Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie. Du kan bruke fine eller grove tortillalefser.
Varm i stekeovnen i 2 minutter.
Du kan også varme i mikro´n. Les på pakken hvordan du gjør det.
Husk å ta tiden!
Bruk grytekluter til å ta ut tortillalefsene. Server de varme lefsene med kjøtt, agurk, salat og tyttebærrømme.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.