Hopp til hovedinnhold

Kjempegode 17. mai-kaker

På 17. mai er det er fest hele dagen, med barnetog, lek, pølser, is og kaker. Her er noen kjempegode kaker som du kan bake til 17. mai-feiringen.

Alle elsker pavlova!

Pavlova er en superpopulær, glutenfri kake som mange baker til 17. mai. Når vi pynter med jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær, så blir det en flott nasjonalkake i rødt, hvitt og blått. 

Du tenker kanskje at pavlova er for vanskelig å bake, men husk at underveis i oppskriften deler vi tips og triks med deg for at du skal lykkes. Husk også at det kan være lurt å spørre om hjelp av en voksen underveis, blant annet for å skille eggene. Det er superviktig at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehvitene! Da får du ikke pisket eggehvitene stive. Piskebollen og vispene må også være helt rene og uten rester av fett.

Marengsbunnen til pavlova kan du bake flere dager på forhånd, så du trenger ikke gjøre alt i siste liten. Men å pynte kaken må du vente med til samme dag som den skal spises. 

Oreo iskake

Det som er skikkelig bra med en iskake eller hjemmelaget iskrem er at du kan lage det ferdig i god tid, og legge i fryseren. Til iskaken trenger du eggeplommer. Baker du både pavlova og iskake, så trenger du bare fire egg. Eggeplommene bruker du til pavlova, og eggehvitene bruker du til iskake.

Bunnen på oreo iskake er laget av knuste oreo sjokoladekjeks og smeltet smør. For å lage iskremen blander du eggedosis med pisket krem og knuste oreo-kjeks. Dette er lett!

Rullekake

Du trenger ikke mange ingredienser for å bake en rullekake. Kaken er heller ikke så stor, og derfor er det lett å spise opp alt og ikke få noen rester. Bringebærsyltetøy er et vanlig fyll, men du kan også fylle kaken med jordbær og pisket krem. Husk å be om hjelp av en voksen hjemme, hvis du trenger det. Voksne blir fort sure, hvis det blir mye søl!

Bytter du ut fint hvetemel med fin sammalt hvetemel, så får du en grov rullekake med en god, nøtteaktig smak. Da blir den litt sunnere også.

Sjokolademuffins

Sjokolademuffins med sjokoladebiter er gøy å bake, og det smaker godt! Av denne oppskriften får du cirka 12 muffins. Antallet varierer litt med størrelsen på muffinsformene og hvor mye du fyller formene dine. Det kan være lurt å sette muffinsformene i et muffinsbrett før du fyller dem. Da hever muffinsene seg fint og blir store og fine.

Skal dere ha med kake til en 17. mai-kafé eller lignende, så kan vi anbefale sjokoladekake i langpanne eller brownies som et alternativ til sjokolademuffins. Her er det bare å velge mellom gode favorittkaker!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.