Hjemmelaget is

Her får du vite hvordan du lager verdens beste is selv! Supergod dessert, som du kan lage helt selv. Vi har laget is med seigmenn og sjokolade, men her er det lov å være kreativ! Her har vi også tatt isen i små kopper, men det går an å ha den i en større serveringsskål eller en tom isboks. Husk at isen må stå i fryseren i minst 4 timer, før den blir stiv.

skarp kniv
maskin

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • egg 4 stk.  
  • melis 2 ss  
  • vaniljesukker 2 ts  
  • kremfløte 4 dl  
  • seigmann 20 stk.  
  • mørk kokesjokolade 100 g  
  • kopp 8 stk.  

Utstyr

  • Bolle
  • Kopp
  • Plastbolle
  • Spiseskje
  • Teskje
  • Håndmikser
  • Plastbolle
  • Desilitermål
  • Slikkepott
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Øse
  • Plastfolie

  • Hva med eggehvitene?

    Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggehvitene kan brukes senere til f.eks. å lage kokosmakroner.

  • Når du tar isen ut av fryseren:

    La isen stå i kjøleskapet i 20 minutter før du skal servere den, så blir det lettere å forsyne seg.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.