Sjokoladekake

Sjokoladekake i langpanne er utrolig godt. Tenk å lage sin egen bursdagskake, eller en egen kake som du kan servere i selskap- eller til bursdag. Kaken gir ca. 24 kakestykker. Fyll røren i en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Pynten er du sjefen over. Hva med for eksempel kokos, nonstop, seigmenn, revet sjokolade eller bær? Smøret du bruker i glasuren skal være romtemperert, det betyr at det har stått ute på benken en stund slik at det er mykt.

middels
373 meninger
koke
ovn

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • smør Steg 2: 300 g   Steg 13: til pensling  
  • hvetemel 7 dl  
  • sukker 4 dl  
  • kakaopulver Steg 6: 6 ss   Steg 19: 2 ss  
  • salt 1 ts  
  • natron 2 ts  
  • vann 3,5 dl  
  • lettrømme 1 beger  
  • egg 3 stk  
  • romtemperert smør 100 g  
  • melis 5 dl  
  • (ferdiglaget) kaffe 4 ss  
  • trepinne 1 stk  

Utstyr

  • Kniv
  • Kjele
  • Desilitermål
  • Plastbolle
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Slikkepott
  • Kopp
  • Liten langpanne
  • Pensel
  • Bakepapir
  • Saks
  • Rist
  • Stoppeklokke
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Har du ikke kaffe?

    Bland 1 ts pulverkaffe med 4 ss vann. Du kan også bare bruke vann.

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.