Hopp til hovedinnhold

3 smarte baketips i julen

Julebakst er en super aktivitet i førjulstiden, både for store og små kokker. Med litt planlegging blir kakebakingen minst mulig stress, og mest kos!

Både juleverksted og kakebaking roper julestemning! Kokosmakroner, hjemmelaget marsipan og risboller er fulltreffere hos store og små, og ekstra gøy er det når barna kan være med på moroa.

Barnas topp 5 julefavoritter:

  1. Pepperkaker
  2. Risboller
  3. Kokosmakroner
  4. Sjakkruter
  5. Kolakaker

Kolakaker

Vi har samlet våre beste tips til julebaksten med barna, og hvordan du kan slå to fluer i en smekk med både bakst og pynt til jul.

Tips 1: Ha kakedeigen klar i kjøleskapet

Flere sorter kakedeiger, som til pepperkaker og sjakkruter, trenger litt tid i kjøleskapet før den kan kjevles ut. Det kan fort bli en tålmodighetsprøve for ivrige, små kokker.

Lag deigen klar noen dager før, slik at den er klar til utkjevling når det er tid for baking. Med en kakedeig på lur blir det også enkelt å ta frem deig fra kjøleskapet og bake litt innimellom. En fin aktivitet på kveldstid, eller hvis det er med besøk hjem fra skolen.  

Tips 2: Bruk julekaker som borddekorasjon og julepynt

Pepperkaker er en klassiker i julen, og pepperkakehuset er fast tradisjon i mange hjem. Men det er mer julesnacks som kan brukes til pynt og borddekorasjon! 
 
Små, søte marengsjuletrær både smaker godt, og er perfekt å bruke som bordpynt. Har du barn som har bursdag i desember, eller skal dere ha venner over på julegrøt, er marengsjuletrær supert å plassere mellom skåler og fat. Det smaker godt med en søt avslutning rett fra bordet etter at maten er spist opp.

Også stjernekjeks er fint som dekorasjon, eller den kan henges på juletreet eller i vinduskarmen. Kanskje kan den til og med knytes på julegavene som litt ekstra pynt? 

Tips 3: Lag julekaker i ulike størrelser

Julen byr på mye kaker og kos, og det kan fort bli mye sukker for små mager. Et baketips er å lage julekakene i ulike størrelser. Noen passe store kaker til helgekosen, og noen små munnfuller til førjulskos som treffer midt i uka.  

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.