Pepperkakemuffins
Er du glad i muffins? Og pepperkaker? Her har du oppskrift på supergode muffins med pepperkakesmak! Oppskriften gir 8 stk muffins, og vi har beregnet 2 stykker til hver.
Ingredienser
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
-
romtemperert smør:
100
g
-
brunt sukker:
1
dl
-
egg:
2
stk.
-
hvetemel:
2,5
dl
-
bakepulver:
1
ts
-
malt kanel:
0,5
ts
-
malt ingefær:
0,5
ts
-
malt nellik:
0,5
ts
-
kefir:
1
dl
-
melis:
2
dl
-
philadelphia kremost:
1
pk
á 200 g
-
vaniljesukker:
1
ts
-
pepperkake:
8
stk.
Utstyr
-
Kniv
-
Tallerken
-
Spiseskje
-
Målebeger
-
Håndmikser
-
Klut
-
Stoppeklokke
-
Kopp
-
Teskje
-
Slikkepott
-
Stekebrett
-
Bakepapir
-
Muffinsformer
-
Gryteunderlag
-
Grytekluter
-
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Mål opp romtemperert smør. Romtemperert betyr at det har stått på kjøkkenbenken en stund og blitt mykt.
Har du ikke smør?
Du kan også bruke margarin.
-
Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.
-
Mål opp brunt sukker og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å ta ut sukkeret fra pakken, da det kan være litt klissete.
Du trenger
-
brunt sukker:
-
1
dl
Har du ikke brunt sukker?
Du kan også bruke lyst sukker hvis du vil.
-
Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
-
Legg en fuktig klut under bollen.
-
Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet.
-
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Knekk et egg til og ha det i bollen. Visp godt sammen.
Eggeskall i koppen?
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
-
Du trenger
-
hvetemel:
-
2,5
dl
-
Mål opp bakepulver, kanel, ingefær og nellik og bland det sammen med melet.
Du trenger
-
bakepulver:
-
1
ts
,
-
malt kanel:
-
0,5
ts
,
-
malt ingefær:
-
0,5
ts
,
-
malt nellik:
-
0,5
ts
-
Hell melblandingen i bollen med eggeblandingen. Rør godt sammen med håndmikseren.
-
Bruk en slikkepott og skrap ned røren fra kantene på bollen og bland litt til med håndmikseneren slik at du får blandet det godt inn.
-
Mål opp kefir og hell i blandingen. Bland godt med håndmikseren.
-
Sett muffinsformer på et stekebrett med bakepapir, med fire i hver rad. Du kan også sette muffinsformene i et muffinsbrett.
-
Bruk 2 spiseskjeer til å fylle i muffinsformene. La det være igjen litt plass, slik at muffinsene kan heve mens de steker.
-
Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek muffinsene i 20 minutter.
-
-
Imens muffinsene steker kan du lage glasuren. Vask bollen og spiseskjeene. Mål opp melis og ha i bollen.
-
Du trenger
-
philadelphia kremost:
-
1
pk
-
Ha vaniljesukker i bollen.
Du trenger
-
vaniljesukker:
-
1
ts
-
Bland glasuren godt med en spiseskje til den er myk, slik som på bildet. Sett den i kjøleskapet til muffinsene er kalde.
-
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft stekeplaten ut av ovnen og over på gryterunderlaget. La dem bli kalde.
-
-
Smør glasuren på muffinsene når de er helt kalde.
-
Pynt med en pepperkake på hver muffins.
Du trenger
-
pepperkake:
-
8
stk.
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!