Hjemmelaget marsipan

Marsipan hører julen til, og med en food processor, eller en liten kvern, kan du lage din egen knallgode marsipan! Hvis du vil kan du bruke den til å lage marsipankuler eller marsipanbrød. Marsipan kan også pyntes med nøtter, nonstop eller dyppes i sjokolade. 1 porsjon gir ca. ½ kg ferdig marsipan

Hvis du skal lage figurer kan det være lurt å tilsette noe som heter tragant eller glyserol (fås kjøpt på apoteket). Det hjelper deigen å bli mer smidig.

vanskelig
18 meninger
koke
ovn
maskin

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • vann til koking  
  • mandler 250 g  
  • melis 250 g  
  • eggehvite 1 stk  

Utstyr

  • Kjele
  • Målebeger
  • Vekt
  • Spiseskje
  • Kjøkkenhåndkle
  • Stekebrett
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter
  • Food processor
  • Plastfolie

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Eggeplommen?

    Den f.eks. brukes i en omelett eller i eggerøre.

  • Ta ut kontakten når du er ferdig!

  • Ta ut kontakten når du er ferdig!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.