Hopp til hovedinnhold

Hjemmelaget marsipan

Marsipan hører julen til, og med en food processor, eller en liten kvern, kan du lage din egen knallgode marsipan! Hvis du vil kan du bruke den til å lage marsipankuler eller marsipanbrød. Marsipan kan også pyntes med nøtter, nonstop eller dyppes i sjokolade. 1 porsjon gir ca. ½ kg ferdig marsipan. Hvis du skal lage figurer kan det være lurt å tilsette noe som heter tragant eller glyserol (fås kjøpt på apoteket). Det hjelper deigen å bli mer smidig.

vanskelig
koke
ovn
maskin

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • vann til koking  
  • mandler 250 g  
  • melis 250 g  
  • eggehvite 1 stk.  

Utstyr

  • Kjele
  • Målebeger
  • Vekt
  • Spiseskje
  • Kjøkkenhåndkle
  • Stekebrett
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter
  • Food processor
  • Plastfolie

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Eggeplommen?

    Den f.eks. brukes i en omelett eller i eggerøre.

  • Ta ut kontakten når du er ferdig!

  • Ta ut kontakten når du er ferdig!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.