Marengsjuletrær

Små, søte, marengsjuletrær kan pakkes inn som en spiselig gave, eller spises når du skal kose deg. Når du lager marengs er det viktig av redskapene er helt, helt rene. Kommer det fett i eggehvitene, vil de ikke bli stive. For å være helt sikker på at arbeidsbollen er helt ren, kan du smøre den med litt sitron og salt, slik som vi gjør her i denne oppskriften. Marengsene skal stå å tørke i ovnen i 2 timer, så derfor tar det litt tid å lage disse. Vi har sprøytet dem ut med en sprøytepose og en 8 mm stjernetipp. Oppskriften gir ca. 20 stykker.

vanskelig
76 meninger
maskin
ovn

Ingredienser

  • sukker 225 g  
  • egg 3 stk  
  • salt 0,25 ts  
  • sitron 0,25 ts (saft)  
  • grønn konditorfarge (tykk) ca. 0,25 ts  
  • melis til servering (valgfritt)  

Utstyr

  • Bolle
  • Vekt
  • Skål
  • Skål
  • Kopp
  • Kjøkkenmaskin
  • Ballongvisp
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Slikkepott
  • sprøytepose med tipp
  • Målebeger
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Saks
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter

  • Du kan også bruke varmluft.

    Sett da temperaturen på 70 °C.

  • Ser din kjøkkenvekt annerledes ut?

    Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

  • Hva med eggeplommene?

    Dekk skålen med plast og sett den i kjøleskapet. Eggeplommene kan brukes senere til f.eks. å lage hjemmelaget is.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også bruke en håndmikser.

  • Farger?

    Ikke bruk helt flytende farger, da kan marengsen skille seg

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.