Hopp til hovedinnhold

Lag julegavene ingen kan motstå!

Det er alltid hyggelig å gi bort noe en har laget selv. Og, er gaven god og spiselig i tillegg er det ekstra stas. Hva med å arrangere et lite juleverksted med en god kompis eller venninne en ettermiddag eller helg før jul? Her har vi noen tips til hva du kan lage, - og til innpakningen.

Populære julekaker og julegodis

Julekaker og -godteri er en sikker vinner til jul, og de hjemmelagde smaker ekstra godt. Her er noen julefavoritter vi vet slår an både hos venner og familie:

Kokosmakroner

Brownie-cookies

Stjernekjeks

Peppemyntegodis

Hjemmelaget marsipan

Et lite tips fra oss: Tenk over hvem du lager de spiselige gavene til, så du er sikkert på at gaven faller i smak og blir spist opp.

Les også: Nadines pyntetips til pepperkaker

MatPrat

Lag en fin innpakning

En flott innpakning gjør gaven ekstra hyggelig å åpne for den du gir gaven til. Det mest vanlige er å ha kakebokser til julekakene. Kanskje du finner en boks hjemme med julemotiver fra jula i fjor? Et spesielt gavebånd gjør innpakningen ekstra fin. Du kan også ha kjeks i en glasskrukke med lokk, eller knyte et fint bånd rundt kjeksene. Eller hva med å lage eller kjøpe en liten papireske som du pakker inn med cellofan (blankt gavepapir)? Knyt sammen cellofan i toppen med et gavebånd – her kan du bruke en tøff hyssing eller et julebånd i tøy. Vanlig gavebånd funker også superfint, - det er viktig å være kreativ med det du har tilgjengelig. Et annet tips er å skriver på et lite kort hva som er inne i pakken, og at det er hjemmelaget av deg.

MatPrat

MatPrat

Gi bort et gavekort på middag

Et annet tips er å pakke inn et selvlaget «gavekort» hvor du gir bort en matopplevelse. Skriv ned på et kort at du skal lage en middag til mamma, pappa eller besteforeldre. Inspirasjon til oppskrifter finner du her.

Et annet forslag er å fylle gavekortet med en hyggesøndag i januar hvor du kan gi ulike fine opplevelser, som eksempelvis:

  1. Kosestund med kakao med krem og sjokolademuffins
  2. Brunsj (sen frokost) med bananpannekaker og blåbærsmoothie

Høres ikke det godt ut?

MatPrat

God planlegging og julegavelaging!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.