Nadines pyntetips til pepperkaker

Hei! Jeg heter Nadine og er ett av MatStart-barna. Nå er det snart jul, og mens jeg venter på julefeiringen er noe av det gøyeste jeg vet å lage og pynte pepperkaker! Har du også lyst til å pynte pepperkaker, har jeg noen små triks til deg.

Ofte får jeg hjelp av mamma med å lage pepperkakedeigen. Den er litt vanskelig å lage. Om du ikke får hjelp av foreldrene dine til å lage en deig kan du bruke en ferdig deig fra butikken – det er veldig enkelt. Eller enda enklere, bare pynte ferdige pepperkaker. Det er jo pyntingen som er gøy!Av pepperkakedeigen pleier jeg å stikke ut mange rare og morsomme figurer. Noen ganger lager jeg pepperkaker som kan henge til pynt i vinduet, eller til pynt på juletreet, jeg har til og med lagd bordkort og bordpynt for å gjøre det hyggelig til julefrokosten eller julemiddagen.

Den perfekte melisglasuren!

Den aller beste glasuren for å pynte pepperkakene med kan du lage selv og farge med de fargene du vil. Jeg liker best å bruke mange forskjellige farger. Det kan du også gjøre, bare lag en hvit som du deler i forskjellige skåler og har farge i skålene.Glasuren er litt tykkere enn om du bare blander melis og vann, den blir skikkelig stiv og smaker kjempegodt! Hvis du syns den er vanskelig å lage kan du få hjelp av en voksen.

Her er oppskriften:

2 stk romtempererte eggehviter

½ ts sitronsaft

5 dl melis

Sånn gjør du det:

  1. Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre, du skal bare bruke eggehviten.
  2. Ha eggehviten i en ren miksebolle, og visp på lav hastighet til de begynner å skumme. Ha i sitronsaft.
  3. Sikt melis og ha den i bollen. Bytt fra visp til grind (K-visp), da får du en tykk og bra glasur uten at den blir for luftig. (Har du ikke K-visp går det helt fint uten).
  4. Pisk på middels tempo til glasuren er tykk, hvit og fester seg litt til kantene i bollen. Det tar cirka 2 til 4 minutter.
  5. Farg glasuren med de fargene du har lyst på og ta den i en sprøytepose. Har du ikke det kan du bruke en zip-lock pose og bare klippe et lite hull i den ene enden.Bruk glasuren til å lage et fint mønster, og til å feste pynten. Du kan for eksempel pynte med kakestrøssel i mange forskjellige farger. Og, du! Skaff deg strøssel med smak, det er mye bedre!Lovehearts, non stop og annen godis er også godt å pynte med!

Bursdags- og challengetips

Er du som meg, og har bursdag i desember? Da kan du ha pepperkakepynte-bursdag! Fyll glasur i mange små sprøyteposer og sett ut forskjellig strøssel i små skåler. Da kan alle pynte hver sin pepperkake.Og, du! En ekstra challenge for deg når du er ferdig: Legg den pyntede pepperkaka på panna (med hodet bakover), og gjør grimaser for å flytte pepperkaka fra panna til munnen – og det uten at den faller ned! Ikke juks! Belønningen får du når pepperkaka lander i munnen din😉

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.