Hopp til hovedinnhold

Nadines pyntetips til pepperkaker

Hei! Jeg heter Nadine og er ett av MatStart-barna. Nå er det snart jul, og mens jeg venter på julefeiringen er noe av det gøyeste jeg vet å lage og pynte pepperkaker! Har du også lyst til å pynte pepperkaker, har jeg noen små triks til deg.

Ofte får jeg hjelp av mamma med å lage pepperkakedeigen. Den er litt vanskelig å lage. Om du ikke får hjelp av foreldrene dine til å lage en deig kan du bruke en ferdig deig fra butikken, da blir det veldig enkelt. Eller enda enklere, bare pynte ferdige pepperkaker. Det er jo pyntingen som er gøy!

MatPrat

Av pepperkakedeigen pleier jeg å stikke ut mange rare og morsomme figurer. Noen ganger lager jeg pepperkaker som kan henge til pynt i vinduet, eller til pynt på juletreet. Jeg har til og med lagd bordkort og bordpynt for å gjøre det hyggelig til julefrokosten og julemiddagen.

Den perfekte melisglasuren!

Den aller beste melisglasuren for å pynte pepperkakene med kan du lage selv og farge med de fargene du vil. Jeg liker best å bruke mange forskjellige farger. Det kan du også gjøre, bare lag en hvit som du deler i flere skåler og har ulike farger i skålene.

MatPrat

Glasuren er litt tykkere enn om du bare blander melis og vann, den blir skikkelig stiv og smaker kjempegodt! Hvis du syns den er vanskelig å lage kan du få hjelp av en voksen.

Her er oppskriften:

2 stk romtempererte eggehviter

1 ts sitronsaft

5 dl melis

Sånn gjør du det:

  1. Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre, du skal bare bruke eggehviten.
  2. Ha eggehviten i en ren miksebolle, og visp på lav hastighet til de begynner å skumme. Ha i sitronsaft.
  3. Sikt melis og ha den i bollen. Bytt fra visp til grind (K-visp), da får du en tykk og bra glasur uten at den blir for luftig. (Har du ikke K-visp går det helt fint uten).
  4. Pisk på middels tempo til glasuren er tykk, hvit og fester seg litt til kantene i bollen. Det tar cirka 3-4 minutter.
  5. Farg glasuren med de fargene du har lyst på og ta den i sprøyteposer. Har du ikke det kan du bruke en zip-lock pose og bare klippe et lite hull i den ene enden.
    Her er link til melisglasur steg for steg. 

MatPrat
Bruk glasuren til å lage et fint mønster, og til å feste pynten. Du kan for eksempel pynte med kakestrøssel i mange forskjellige farger. Og, du! Skaff deg strøssel med smak, det er mye bedre!

MatPrat
Lovehearts, non stop og annen godis er også godt å pynte med!

 

Bursdags- og challengetips

Er du som meg, og har bursdag i desember? Da kan du ha pepperkakepynte-bursdag! Fyll glasur i mange små sprøyteposer og sett ut forskjellig strøssel i små skåler. Da kan alle pynte hver sin pepperkake.

MatPrat

Og, du! En ekstra challenge for deg når du er ferdig: Legg den pyntede pepperkaka på panna (med hodet bakover), og gjør grimaser for å flytte pepperkaka fra panna til munnen – og det uten at den faller ned! Ikke juks! Belønningen får du når pepperkaka lander i munnen din😉

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.