Bananpannekaker
Brune bananer er søte og helt perfekte å bruke istedenfor sukker når du lager pannekaker! 6 porsjoner gir ca. 24 små pannekaker, og da har vi beregnet 4 per porsjon. Hvis det blir pannekaker til overs, kan du oppbevare dem i en plastpose på benken. Eller du kan legge dem i fryseren, og ta dem opp når du har lyst! La dem tine, eller varm dem i en stekepanne eller i en brødrister – nam! Server gjerne med banan i skiver, eller friske bær og honning.
Utstyr
-
Kniv
-
Liten kjele
-
Plastbolle
-
Desilitermål
-
Teskje
-
Kopp
-
Gaffel
-
Håndmikser
-
Tallerken
-
Stekepanne
-
Stekespade
-
Øse
-
-
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
-
Når smøret har smeltet: skru av platen og trekk kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
-
Har du husket å skru av platen?
-
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
-
fullkornhvetemel:
-
3
dl
,
-
hvetemel:
-
2
dl
-
Ha bakepulver og salt i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at alt blander seg.
Du trenger
-
bakepulver:
-
4
ts
,
-
salt:
-
0,5
ts
-
-
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i desilitermålet.
-
Visp sammen blandingen med en gaffel og hell det over i bollen.
-
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
-
Ha i det smeltede smøret i bollen og bruk håndmikseren til å blande røren til den er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.
-
Skrell banan. Del bananen i mindre biter med hendene og legg på en tallerken.
-
Bruk en gaffel og mos bananbitene til det blir til "banangrøt".
-
Ha "banangrøten" over i bollen.
-
Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. Trekk ut kontakten til håndmikseren, når du er ferdig.
-
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme.
-
Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
Du trenger
-
smør:
-
til steking
-
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Her lager vi små pannekaker, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.
-
Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekakene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden.
-
Snu pannekakene og stek dem på den andre siden.
-
Legg de ferdigstekte pannekakene over på en tallerken, og stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal ha i en ny runde med røre i stekepannen.
Husk å skru av platen når du er ferdig!
-
Husk å skru av platen når du er ferdig!
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!