Hopp til hovedinnhold

Sjokoladejuletrær

Her har vi skåret sjokoladekake i trekanter og toppet de med melisglasur og polkastenger! Morsomt å lage på juleverksted eller med venner og familie. Skikkelig julestemning! Vi har brukt en rund sprøytetipp på 6 mm, men du kan bruke det du har eller smøre på kremen med en skje eller kniv, og strø toppingen på. Oppskriften gir ca. 12 kakestykker. Hvis du vil, kan du også pynte på andre måter. 

vanskelighet vanskelig
skarp kniv
koke
ovn
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • sukker 210 g  
  • egg 5 stk.  
  • hvetemel 70 g  
  • smør 100 g  
  • mørk kokesjokolade 200 g  
  • smør til pensling  
  • melis 6 dl  
  • vann ca. 10 ss  
  • grønn konditorfarge (tykk) så mye du har lyst på  
  • polkastenger 6 stk.  

Utstyr

  • Rist
  • Kjøkkenmaskin
  • Ballongvisp
  • Vekt
  • Kopp
  • Kjele
  • Kniv
  • Slikkepott
  • Spiseskje
  • Pensel
  • Bakepapir
  • Liten langpanne
  • Stoppeklokke
  • Grytekluter
  • Gryteunderlag
  • Målebeger
  • Bolle
  • sprøytepose med tipp
  • Kokkekniv
  • Plastpose
  • Bolle
  • Saks

Liste over oppskrifter

  • Ser din kjøkkenvekt annerledes ut?

    Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også bruke en håndmikser.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!