Sjokoladejuletrær

Her har vi skåret sjokoladekake i trekanter og toppet de med melisglasur og polkastenger! Morsomt å lage på juleverksted eller med venner og familie. Skikkelig julestemning! Vi har brukt en rund sprøytetipp på 6 mm, men du kan bruke det du har eller smøre på kremen med en skje eller kniv, og strø toppingen på. Oppskriften gir ca. 12 kakestykker. Hvis du vil, kan du også pynte på andre måter. 

vanskelig
79 meninger
skarp kniv
koke
ovn

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • sukker 210 g  
  • egg 5 stk  
  • hvetemel 70 g  
  • smør Steg 8: 100 g   Steg 15: til pensling  
  • mørk kokesjokolade 200 g  
  • melis 6 dl  
  • vann ca. 10 ss  
  • grønn konditorfarge (tykk) så mye du har lyst på  
  • polkastenger 6 stk  

Utstyr

  • Rist
  • Kjøkkenmaskin
  • Ballongvisp
  • Vekt
  • Kopp
  • Kjele
  • Kniv
  • Slikkepott
  • Spiseskje
  • Pensel
  • Bakepapir
  • Liten langpanne
  • Stoppeklokke
  • Grytekluter
  • Gryteunderlag
  • Målebeger
  • Bolle
  • sprøytepose med tipp
  • Kokkekniv
  • Plastpose
  • Bolle
  • Saks

  • Ser din kjøkkenvekt annerledes ut?

    Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også bruke en håndmikser.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.