Grove rundstykker

Grove rundstykker er kjempegodt å lage for å ha i matpakken, til frokost eller til kvelds. De kan også fryses, hvis du vil spare på noen til senere.Husk at melk, egg og smør skal være romtemperert, det betyr at de bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner. Denne oppskriften gir 8 grove rundstykker.

lett
29 meninger
maskin
ovn

Ingredienser

Denne oppskriften gir 8 porsjoner

  • hvetemel Steg 2: 2 dl   Steg 11: 0,5 ss  
  • fin sammalt hvete 5 dl  
  • salt 1 ts  
  • tørrgjær 4 ts  
  • bakepulver 1 ts  
  • romtemperert melk 2 dl  
  • romtemperert egg 1 stk  
  • romtemperert smør 75 g  
  • hvetemel til utbaking  
  • egg 1 stk  

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Kniv
  • Tallerken
  • Deigskraper
  • Spiseskje
  • Kjøkkenhåndkle
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Pensel
  • Gryteunderlag
  • Rist
  • Grytekluter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Smakstips!

    Du kan også drysse over litt frø, f.eks. solsikkefrø eller sesamfrø.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.