Grønne pannekaker med spinat, havregryn og banan er supert å lage etter skoletid, til frokost eller som kveldsmat. Røren lager du i en blender, akkurat som en smoothie! 1 porsjon gir ca. 3 stk små pannekaker. Spis de som de er eller topp de med mandler, honning, syltetøy, frisk frukt eller bær.
Vil du se en film som viser hvordan du lager grønne pannekaker? For å se trinn-for trinn, gå videre i oppskriften.
Finn frem spinat. Bruk et dørslag og skyll den under rennende kaldt vann. Legg spinaten på et tørkepapir frem til du skal bruke den senere, slik at du får vekk det meste av vannet.
Du trenger
Mål opp melk og yoghurt og ha i en blender.
Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke egg i en kopp først er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.
Finn frem den mengden banan du trenger, og skrell bananen. Brekk bananen i mindre biter, og putt bitene i blenderen.
Mål opp havremel og havregryn og ha i blenderen.
Mål opp bakepulver, kardemomme og honning og ha i blenderen.
Ha i spinaten.
Sett lokket på blenderen, og sett stikkontakten til blenderen i støpselet. Hold en hånd på lokket og skru på blenderen med den andre hånden. La den stå på til alt er blitt en fin og jevn røre.
Nå skal røra få svelle litt. La den stå i 15 minutter, før du steker pannekakene (da tykner den). Du kan ha røren over i et desilitermål, eller en lett bolle dersom blenderbollen er tung.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
Ha litt pannekakerøre i stekepannen når margarinen har sluttet å bruse. Bruk en ss til å fordele røren, eller hell den rett i pannen. Her lager vi små pannekaker, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.
Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekakene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden.
Snu pannekakene og stek dem på den andre siden på samme måte.
Legg de ferdigstekte pannekakene over på tallerkenen, og stek resten av pannekakene på samme måte. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal ha i en ny runde med røre i stekepannen.
Husk å skru av stekepannen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.