Grove vafler er supert å lage etter skoletid. De du får til overs kan du ta med i matpakka. Her stekes vaflene med revet ost, valgfritt kjøttpålegg og pizzakrydder eller oregano. Bruk gjerne fremgangsmetoden til å prøve deg frem til ulike varianter! Du kan også ha litt salat ved siden av disse.
Mål opp fullkornshvetemel, sammalt hvete og havregryn. Ha det i en bolle. Trykk på ikonet hvis du vil se videoen vi har laget til denne oppskriften.
Du trenger
Mål opp bakepulver og ha i bollen. Rør litt rundt i blandingen.
Mål opp margarin eller smør, og ha det i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la det smelte.
Husk å slå av platen!
Ha den smeltede margarinen i bollen med mel.
Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i bollen. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp melk og ha den i bollen.
Bland alt til en glatt og fin røre. La gjerne røren svelle i 20 minutter før steking.
Gjør klar fyllet til vaflene. Skjær skinke, eller et annet kjøttpålegg i strimler og så i biter. Ha gjerne bitene over i en skål.
Mål opp revet ost og ha i en skål. Finn frem krydderet.
Riv litt ost på rivjernet - det er vel så bra!
Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
Bruk en pensel og pensle litt margarin i det varme vaffeljernet.
Bruk en øse og hell litt av røren i vaffeljernet.
Fordel strimlet kjøtt, revet ost og litt pizzakrydder på toppen. Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.
Bruk en gaffel og ta ut vaffelen når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.