Hopp til hovedinnhold

Fargerik snacks!

Her har vi samlet noen tips til fargerik og digg snaks som du kan lage - enten det er sol eller regn!

Hjemmelaget slush

Vannmelonslush

Vannmelonslush er kjempegodt. Kjør vannmelon og isbiter i en blender, og vips så har du en skikkelig god slush. Det er ekstra stas å servere den rett fra vannmelonskallet! Spør gjerne en voksen om litt hjelp til å skjære til vannmelonen, slik at den står stødig. 

Banan-ispinner

Kjempegod snaks når du kommer hjem fra skolen, på vei til trening eller når du bare har lyst på noe godt! Morsomt å lage er det også! Det tar ikke så lang tid å lage, men de bør ligge i fryseren i ca. 1-2 timer for å bli til is. Lager du mange, kan du oppbevare dem i en lufttett boks i fryseren. Topp de med havregryn og kanel! Du kan også lage helgevarianter og toppe dem med andre ting som hakkede nøtter, knuste oreokjeks eller kakestrø. Her kan du følge oppskriften trinn-for-trinn.

Lag isbiter med frukt og bær! 

Disse blir kjempesøte, og topp å ta ut av fryseren på en varm sommerdag.

Enkel snacks av frukt og bær<3

Frukt og bær er kjempegodt å kose seg med. Legg bær og oppkuttet frukt frem på et fat og kos deg alene eller sammen med noen. Her er tre tips for å gjøre det ekstra morsomt å spise:

  • Bruk en utsikkerform, og stikk ut små søte former fra melonskiver. Server de på et lite fat, eller tre dem på ispinner. Be gjerne en voksen om litt hjelp til å skjære opp melonen i skiver, da det kan være litt vanskelig. Du kan bruke vannmelon, honningmelon eller andre typer.   

Melonsnacks

  • Legg vasket og renset frukt og bær lagvis i gjennomsiktige kopper. Vi har fylt disse med fersken, druer, blåbær, jordbær, kiwi, mango og bringebær ,- men du kan bruke akkurat det du vil.

Fargerik snacks

  • Tre vasket og renset frukt og bær på spyd, da blir det ekstra morsomt å servere. Druer, melon, eple, pære, bær, ananas eller banan ,- smak deg frem til din favorittkombo!

Fruktspyd

Grønnsaker med dipp

Skjær grønnsaker i staver og mindre biter, og server med en god dipp! Gulrot, agurk, blomkål og reddik er for eksempel kjempegodt. Under er det en tipsfilm til hvordan du kan lage en enkel rømmedipp.

Smoothie

Smoothie er også kjempegodt å lage seg i sommer. Det finnes kjempemange varianter, og når du får litt trening kan du kanskje eksperimentere litt med dine egne smaker? Her på MatStart har vi flere smoothieoppskrifter som du kan sjekke ut: BlåbærsmoothieSolskinnssmoothiePink DragonGranca Shrek eller Smoothie

Ønsker du flere tips? På filmsiden vår finner du mer inspirasjon.

Hilsen oss i MatStart =). 

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.