Hopp til hovedinnhold

Tips og triks til nye mesterkokker

Det er ikke veldig vanskelig å lage mat, men som alt annet må det læres. Noen oppskrifter er enklere enn andre. Du blir ikke mesterkokk med en gang, men jo mer du øver, jo flinkere blir du! Her har du noen gode tips og triks til hvordan du blir god på kjøkkenet.

Les gjennom oppskriften

Når du finner en oppskrift du har lyst til å lage, så les både ingredienslisten og framgangsmåten godt først. Da vet du hva du skal gjøre og at du har det du trenger:)

Rent og ryddig

Vær nøye med hygienen! Vask hendene godt før du setter i gang. Bruk en skje eller teskje når du smaker – ikke fingrene. Vask skjærebrett, redskaper og hender grundig flere ganger underveis i matlagingen.  Å rydde og vaske etter seg er en viktig del av å jobbe i kjøkkenet. Dessuten er det mye lettere å få lov neste gang du har lyst ;).

Smak mens du koker!

Kyllingsuppe med karri

Å smake på maten mens du lager den er en av de viktigste og morsomste oppgavene du har som kokk! Maten skal jo smake godt, og da er det helt nødvendig å bruke smakssansen underveis.

Farge og konsistens

Fargerike matvarer gjør maten spennende og ser ekstra godt ut. Spesielt frukt og grønnsaker kan sette farge på maten vi lager og spiser. Tenk på hvilke farger det er på de ulike råvarene når du er på kjøkkenet.

Maten har konsistens også – hard, flytende, grynete, myk, seig eller sprø. Når du lager mat er det lurt å blande ulike konsistenser.

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.