Sushi-verksted!
Sushi er kjempegodt og gøy å lage! Har du lyst til å invitere noen på sushi-verksted?
Her får du noen gode tips:)
Har du laget sushi selv før? Det er hovedsaklig tre ulike typer sushi: Maki, nigiri og sashimi.
Maki - rullet sushi
Maki lager du ved å rulle ris, sjømat og grønnsaker i nori, som er tynne ark av tørket og presset tang. Her finner du vår oppskrift som viser deg hvordan du gjør det. I denne oppskriften bruker vi laks, agurk og avokado, men du kan også fylle den med mye annet godt!
Noen forslag til fyll:
- Reker, kveite, laks
- Mango, avokado, agurk, vårløk, reddik, gulrot,
Slik ruller du maki:
Tips: Det er lurt å ha en liten skål med kaldt vann i nærheten når du skal lage maki sushi. Hvis risen klister seg til hendene eller kniven, kan du dyppe hender eller kniv i vannet.
Nigiri - ris toppet med sjømat
Skal du lage maki- og har lyst på litt variasjon? Hva med å fylle på med nigiri? Lag sushiris og topp med tynne skiver av laks. Du kan også toppe de med annen fisk og sjøtmat, som kveite eller kamskjell.


1. Skjær laks i tynne skiver.
2. Dypp hendene i vann, slik at risen ikke kleber seg til fingerene. Bruke en spiseskje, klem risen litt sammen og form den til en avlang ball.
3. Legg laksen over risballen. Form sushibiten ved å presse forsiktig langs sidene og på toppen, slik at fisken fester seg til risen.
Sashimi - tynne skiver av fisk
Mange liker også å lage sashimi sammen med sushi-måltidet sitt. Sashimi er bare tynne skiver av fisk. Det kan være godt å servere til sushi-måltidet, eller sammen med ris og en god mangosalat.
Her har du en oppskrift på en god middag med sashimi.
