Sushi-verksted!

Sushi er kjempegodt og gøy å lage! Har du lyst til å invitere noen på sushi-verksted? Her får du noen gode tips:)

Har du laget sushi selv før? Det er hovedsaklig tre ulike typer sushi: Maki, nigiri og sashimi. 

Maki  - rullet sushi

Maki lager du ved å rulle ris, sjømat og grønnsaker i nori, som er tynne ark av tørket og presset tang. Her finner du vår oppskrift som viser deg hvordan du gjør det. I denne oppskriften bruker vi laks, agurk og avokado, men du kan også fylle den med mye annet godt! 

Noen forslag til fyll:

  • Reker, kveite, laks
  • Mango, avokado, agurk, vårløk, reddik, gulrot, 

Slik ruller du maki:

Tips: Det er lurt å ha en liten skål med kaldt vann i nærheten når du skal lage maki sushi. Hvis risen klister seg til hendene eller kniven, kan du dyppe hender eller kniv i vannet.

Nigiri - ris toppet med sjømat

Skal du lage maki- og har lyst på litt variasjon? Hva med å fylle på med nigiri? Lag sushiris og topp med tynne skiver av laks. Du kan også toppe de med annen fisk og sjøtmat, som kveite eller kamskjell. 

1. Skjær laks i tynne skiver. 

2. Dypp hendene i vann, slik at risen ikke kleber seg til fingerene. Bruke en spiseskje, klem risen litt sammen og form den til en avlang ball. 

3. Legg laksen over risballen. Form sushibiten ved å presse forsiktig langs sidene og på toppen, slik at fisken fester seg til risen. 

Sashimi - tynne skiver av fisk 

Mange liker også å lage sashimi sammen med sushi-måltidet sitt. Sashimi er bare tynne skiver av fisk. Det kan være godt å servere til sushi-måltidet, eller sammen med ris og en god mangosalat. 

Her har du en oppskrift på en god middag med sashimi.

Skriv din mening

Andres meninger

Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-17
Fortell andre hva du mener om artikkelen
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.