Sushi-verksted!

Sushi er kjempegodt og gøy å lage! Har du lyst til å invitere noen på sushi-verksted? Her får du noen gode tips:)

Har du laget sushi selv før? Det er hovedsaklig tre ulike typer sushi: Maki, nigiri og sashimi. 

Maki  - rullet sushi

Maki lager du ved å rulle ris, sjømat og grønnsaker i nori, som er tynne ark av tørket og presset tang. Her finner du vår oppskrift som viser deg hvordan du gjør det. I denne oppskriften bruker vi laks, agurk og avokado, men du kan også fylle den med mye annet godt! 

Noen forslag til fyll:

  • Reker, kveite, laks
  • Mango, avokado, agurk, vårløk, reddik, gulrot, 

Slik ruller du maki:

Tips: Det er lurt å ha en liten skål med kaldt vann i nærheten når du skal lage maki sushi. Hvis risen klister seg til hendene eller kniven, kan du dyppe hender eller kniv i vannet.

Nigiri - ris toppet med sjømat

Skal du lage maki- og har lyst på litt variasjon? Hva med å fylle på med nigiri? Lag sushiris og topp med tynne skiver av laks. Du kan også toppe de med annen fisk og sjøtmat, som kveite eller kamskjell. 

1. Skjær laks i tynne skiver. 

2. Dypp hendene i vann, slik at risen ikke kleber seg til fingerene. Bruke en spiseskje, klem risen litt sammen og form den til en avlang ball. 

3. Legg laksen over risballen. Form sushibiten ved å presse forsiktig langs sidene og på toppen, slik at fisken fester seg til risen. 

Sashimi - tynne skiver av fisk 

Mange liker også å lage sashimi sammen med sushi-måltidet sitt. Sashimi er bare tynne skiver av fisk. Det kan være godt å servere til sushi-måltidet, eller sammen med ris og en god mangosalat. 

Her har du en oppskrift på en god middag med sashimi.

Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!