Maki med laks og agurk

Her viser vi deg hvordan du lager maki sushi, som er en rullet sushi. Det er kjempegodt, og du kan gjerne være kreativ og fylle de med ulike typer fisk og sjømat. Varier gjerne med mango, agurk, avokado og vårløk. Får du ikke tak i sushiris kan du også bruke grøtris. Kanskje du kan invitere noen på sushi-verksted?

middels
90 meninger
koke
skarp kniv

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • sushiris 6 dl  
  • vann Steg 3: 6 dl   Steg 13: litt  
  • sukker 1,5 ss  
  • salt 0,5 ts  
  • riseddik 4 ss  
  • agurk 0,5 stk  
  • avokado 1 stk  
  • laksefilet uten bein 250 g  
  • nori (grønne ark som brukes til maki) 6 stk  
  • soyasaus til servering  
  • wasabi til servering  
  • syltet ingefær til servering  

Utstyr

  • Desilitermål
  • Dørslag
  • Bolle
  • Stoppeklokke
  • Kjele med lokk
  • Sleiv
  • Skål
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Fat med høye kanter
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Tallerken
  • Tallerken

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.