Hopp til hovedinnhold

Maki med laks og agurk

Her viser vi deg hvordan du lager maki sushi, som er en rullet sushi. Det er kjempegodt, og du kan gjerne være kreativ og fylle de med ulike typer fisk og sjømat. Varier gjerne med mango, agurk, avokado og vårløk. Får du ikke tak i sushiris kan du også bruke grøtris. Kanskje du kan invitere noen på sushi-verksted?

vanskelighet middels
koke
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • sushiris 6 dl  
  • vann 6 dl  
  • sukker 1,5 ss  
  • salt 0,5 ts  
  • riseddik 4 ss  
  • agurk 0,5 stk.  
  • avokado 1 stk.  
  • laksefilet uten bein 250 g  
  • nori ark 6 stk.  
  • vann litt  
  • soyasaus til servering  
  • wasabi til servering  
  • syltet ingefær til servering  

Utstyr

  • Desilitermål
  • Dørslag
  • Bolle
  • Stoppeklokke
  • Kjele med lokk
  • Sleiv
  • Skål
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Fat med høye kanter
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Tallerken
  • Tallerken
  • Bambusmatte

Liste over oppskrifter

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!