Torsk bakt i form sammen med purre, tomat, fløte og revet ost er topp hverdagsmat. Vi foreslår at du lager denne med kokte poteter ved siden av, men du kan også lage ris eller pasta.
Sett en rist midt inn i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Finn frem en ildfast form og smør den med margarin. Finn frem den mengden torsk du trenger og legg fiskestykkene i formen. Hvis du har én stor filet, må du skjære den i passe store serveringsstykker.
Du trenger
Dryss salt og pepper på fiskestykkene.
Skjær tomat i skiver.
Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg.
Legg tomatskiver og oppdelt purre over fisken.
Mål opp matfløte og hell i formen.
Fordel revet ost over fisk og grønnsaker.
Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i 30 minutter.
Husk å ta tiden!
Mens formen er i ovnen kan du koke potetene: Fyll en stor kjele halvfull med vann. Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen.
Husk å skru av ovnen!
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.
Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle til servering. Server fisken med potetene og sausen fra formen.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.