Sett en rist midt inn i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist

Steg

1

Sett en rist midt inn i en tom ovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Finn frem en ildfast form og smør den med margarin. Finn frem den mengden torsk du trenger og legg fiskestykkene i formen. Hvis du har én stor filet, må du skjære den i passe store serveringsstykker.
UTSTYR
  • Ildfast form
  • Teskje
  • Pensel

Steg

3

Finn frem en ildfast form og smør den med margarin. Finn frem den mengden torsk du trenger og legg fiskestykkene i formen. Hvis du har én stor filet, må du skjære den i passe store serveringsstykker. 

Du trenger

margarin:
1 ts ,
torskefilet:
4 stk.
Dryss salt og pepper på fiskestykkene.
UTSTYR
  • Teskje

Steg

4

Dryss salt og pepper på fiskestykkene. 

Du trenger

salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts
Skjær tomat i skiver.
UTSTYR
  • Skjærefjøl
  • Brødkniv

Steg

5

Skjær tomat i skiver.

Du trenger

tomat:
3 stk.
Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.

Steg

6

Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger

purre:
1 stk.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg.

Steg

7

 Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg.

Legg tomatskiver og oppdelt purre over fisken.

Steg

8

Legg tomatskiver og oppdelt purre over fisken.

Mål opp matfløte og hell i formen.
UTSTYR
  • Desilitermål

Steg

9

Mål opp matfløte og hell i formen. 

Du trenger

matfløte:
1,5 dl
Fordel revet ost over fisk og grønnsaker.

Steg

10

Fordel revet ost over fisk og grønnsaker.

Du trenger

revet ost:
5 dl
Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i 30 minutter.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

11

Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i 30 minutter.

Mens formen er i ovnen kan du koke potetene: Fyll en stor kjele halvfull med vann. Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Kjele
  • Skreller

Steg

12

Mens formen er i ovnen kan du koke potetene: Fyll en stor kjele halvfull med vann. Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig. 

Du trenger

potet:
10 stk. ,
vann:
til koking
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

13

Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen.
UTSTYR
  • Grytekluter
  • Gryteunderlag

Steg

14

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen.

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
UTSTYR
  • Gaffel

Steg

15

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig. 

Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.

Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle til servering. Server fisken med potetene og sausen fra formen.
UTSTYR
  • Pastasleiv
  • Bolle

Steg

16

Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle til servering. Server fisken med potetene og sausen fra formen.