Hopp til hovedinnhold

Tandoorilaks med agurkdressing

Krydrer du laksefilet med tandoorikrydder får du en spennende fiskerett med eksotiske smaker. Server tandoorilaksen med couscous og en frisk agurkdressing - en knallgod hverdagsrett! Du kan også ha i litt revet sitronskall, sitronsaft eller litt hakkede urter i couscousen. 

vanskelighet middels
ovn
koke
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • agurk 0,5 stk.  
  • salt 0,25 ts  
  • tandoorikrydder 1 ss  
  • laksefilet 4 stk.  
  • crème fraîche orginal, 35 % 2 dl  
  • salt 0,25 ts  
  • kvernet pepper 4 drag  
  • vann 4 dl  
  • grønnsakbuljong (terning) 0,5 stk.  
  • matolje 1 ss  
  • couscous 4 dl  

Utstyr

  • Rivjern
  • Tallerken
  • Kokkekniv
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Tallerken
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Bolle
  • Målebeger
  • Stoppeklokke
  • Kjele med lokk
  • Sleiv
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Hva er et drag?

    Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Ikke lokk?

    Har du ikke lokk kan du dekke til kjelen med plastfolie.

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Smakstips.

    Du kan også ha i litt revet sitronskall, sitronsaft eller litt hakkede urter i couscousen.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!