Svinebiff i ciabatta med en enkel råkostsalat laget av eple, gulrot, rosin og eplejucie.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
Les på pakken hvor lang tid ciabattaene skal steke. Hvis det er skrevet en annen temperatur på pakken, kan du også justere varmen i stekeovnen etter dette.
Du trenger
Legg ciabattaene på en rist og sett dem inn midt i ovnen.
Du kan også bruke grove ciabattaer, eller - rundstykker. Det er også veldig godt!
Husk å ta tiden!
Bruk grytekluter og ta risten med ciabattaene ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling.
Husk å skru av ovnen!
Lag råkostsalaten. Skyll og skrell gulrot. Vask eple.
Riv gulot og eple. Ha raspet i en skål eller bolle.
Ha i rosiner.
Ha i eplejuice, bland litt sammen, og la den stå for å trekke smak til dere skal spise.
Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
Krydre dem med salt og pepper.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
Sett en stekepanne på platen og skru på sterk varme.
Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Det kan være lurt å bruke en klype til å legge de i stekepannen, og til å snu dem.
Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Legg biffene over på en tallerken eller et serveringsfat når de er ferdige.
Husk å skru av platen!
Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del ciabattaene i to. Server ciabattaene med svinebiff, råkostsalaten og en klatt med rømme.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.