Svinebiff i ciabatta
Svinebiff i ciabatta med en enkel råkostsalat laget av eple, gulrot, rosin og eplejucie.
Utstyr
-
Rist
-
Grytekluter
-
Skreller
-
Tallerken
-
Rivjern
-
Bolle
-
Målebeger
-
Spiseskje
-
Tørkerull
-
Stekepanne
-
Klype
-
Brødkniv
-
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Les på pakken hvor lang tid ciabattaene skal steke. Hvis det er skrevet en annen temperatur på pakken, kan du også justere varmen i stekeovnen etter dette.
Du trenger
-
ciabattabrød:
-
4
stk.
-
Legg ciabattaene på en rist og sett dem inn midt i ovnen.
Lyst på en grov variant?
Du kan også bruke grove ciabattaer, eller - rundstykker. Det er også veldig godt!
-
-
Bruk grytekluter og ta risten med ciabattaene ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling.
-
-
Lag råkostsalaten. Skyll og skrell gulrot. Vask eple.
Du trenger
-
gulrot:
-
1
stk.
,
-
eple:
-
1
stk.
-
Riv gulot og eple. Ha raspet i en skål eller bolle.
-
-
Ha i eplejuice, bland litt sammen, og la den stå for å trekke smak til dere skal spise.
Du trenger
-
eplejuice:
-
2
ss
-
Legg svinebiffene på en tallerken og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
Du trenger
-
ytrefilet av svin i skiver (svinefilet):
-
4
stk.
-
Krydre dem med salt og pepper.
Du trenger
-
salt:
-
0,5
ts
,
-
pepper:
-
4
drag
Hva er et drag pepper?
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
-
Sett en stekepanne på platen og skru på sterk varme.
Du trenger
-
margarin:
-
1
ss
-
Legg svinebiffene forsiktig ned i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Det kan være lurt å bruke en klype til å legge de i stekepannen, og til å snu dem.
-
Stek svinebiffene i 3 minutter på hver side. Legg biffene over på en tallerken eller et serveringsfat når de er ferdige.
-
-
Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del ciabattaene i to. Server ciabattaene med svinebiff, råkostsalaten og en klatt med rømme.
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!