En klassisk spinatsuppe er skikkelig godt! Her kan du bruke frossen spinat, som du gjerne kan ta ut av fryseren rett før du starter. I denne oppskriften er det flere prosesser: Man skal koke egg, kutte grønnsaker og lage suppe ,- derfor er det lurt å se gjennom oppskriften før man starter.
Start med å koke egg: Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
Du trenger
Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Imens kan du kutte grønnsaker: Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken over i en bolle eller skål.
Skjær den mengden purre du trenger i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
Når eggene er klare: Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann. La de gjerne stå i kaldt vann frem til du skal dele dem opp.
Husk å skru av platen!
Vei opp spinat, og sett den frem i nærheten slik at den er klar. Sett en gryte eller kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i olje når gryta er blitt varm.
Ha hakket løk og spinat i gryta. Stek på middels varme i 3 minutter, til løken er blitt blank. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.
Ha i purren. Mål opp vann og ha det i kjelen. Rør rundt.
Ha i buljong. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 5 minutter.
Ha crème fraîche i kjelen og bland det litt inn i den varme suppen med sleiva. Skru av kokeplaten.
Husk å skru av kokeplaten!
Sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Finn frem en stavmikser og sett i kontakten. Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, og kjør suppen til den er jevn.
Trekk ut kontakten når du er ferdig med stavmikseren. Smak til suppen med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.
Skrell eggene og del dem i to. Server suppen i skåler, med to halve egg i hver skål.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.