steg 1

Steg

1

Start med å koke egg: Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.

Du trenger

egg:
4 stk. ,
vann:
til koking
steg 2

Steg

2

Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.

steg 3

Steg

3

Imens kan du kutte grønnsaker: Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken over i en bolle eller skål.

Du trenger

løk:
1 stk.
steg 4

Steg

4

Skjær den mengden purre du trenger i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.

Du trenger

purre:
50 g
steg 5

Steg

5

Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.

steg 6

Steg

6

Når eggene er klare: Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann. La de gjerne stå i kaldt vann frem til du skal dele dem opp.

steg 7

Steg

7

Vei opp spinat, og sett den frem i nærheten slik at den er klar. Sett en gryte eller kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i olje når gryta er blitt varm.

Du trenger

matolje:
1 ss ,
frossen spinat:
300 g
steg 8

Steg

8

Ha hakket løk og spinat i gryta. Stek på middels varme i 3 minutter, til løken er blitt blank. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.

steg 9

Steg

9

Ha i purren. Mål opp vann og ha det i kjelen. Rør rundt. 

Du trenger

vann:
8 dl
steg 10

Steg

10

Ha i buljong. Sett kokeplaten på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 5 minutter.

Du trenger

grønnsakbuljong (terning):
2 terninger
steg 11

Steg

11

Ha crème fraîche i kjelen og bland det litt inn i den varme suppen med sleiva. Skru av kokeplaten.

Du trenger

crème fraîche orginal, 35 %:
1 dl
steg 12

Steg

12

Sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Finn frem en stavmikser og sett i kontakten. Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, og kjør suppen til den er jevn.

steg 13

Steg

13

Trekk ut kontakten når du er ferdig med stavmikseren. Smak til suppen med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Du trenger

kvernet pepper:
smak til med litt
steg 14

Steg

14

Skrell eggene og del dem i to. Server suppen i skåler, med to halve egg i hver skål.