Spagetti med reker er kjempegodt! Dette kan du hvis du har reker med eller uten skall. Hvis du har reker med skall, så viser vi deg hvordan du skal pille dem. Reker med skall veier mer enn pillede reker, og vekten varierer. Vei opp underveis. Det gjør ikke noe om det blir litt mer eller mindre.
Start med å pille rekene, hvis de har skall. Har du gjort det før? Begynn med å bryte av hodet. Dra av skallet på kroppen og klem ut kjøttet fra halen. Fortsett til du har den mengden du trenger, og legg rekene på en tallerken.
Du trenger
Skjær fiskekaker i mindre biter. Legg dem sammen med rekene.
Du kan gjerne bruke bare fiskekaker eller bare reker i denne retten.
Gjør klar sukkerertene: Kutt dem i mindre biter og legg i en skål.
Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke. Vei opp den mengden spagetti du trenger. Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg.
Sett en stekepanne på en annen plate. Skru platen på middels varme. Ha i matfløte eller kremfløte.
Rør rundt med en stekespade til fløten begynner å bli litt varm (det ryker litt av den).
Ha i rekene, fiskekakebitene og sukkerertene. Bland godt sammen, og stek videre til alt er blitt gjennomvarmt i sausen. Skru gjerne opp varmen litt, slik at de småkoker. Følg med hele tiden!
Smak til med salt og pepper.
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
Husk å skru av platen!
Fordel pasta på serveringstallerkener med pastasleiven. Skru av platen der rekesausen er. Ha rekesausen over pastaen.
Har du husket å skru av platen?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.