Start med å pille rekene, hvis de har skall. Har du gjort det før? Begynn med å bryte av hodet. Dra av skallet på kroppen og klem ut kjøttet fra halen. Fortsett til du har den mengden du trenger, og legg rekene på en tallerken.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

1

Start med å pille rekene, hvis de har skall. Har du gjort det før? Begynn med å bryte av hodet. Dra av skallet på kroppen og klem ut kjøttet fra halen. Fortsett til du har den mengden du trenger, og legg rekene på en tallerken.

Du trenger
pillede reker:
100 g
Skjær fiskekaker i mindre biter. Legg dem sammen med rekene.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skjær fiskekaker i mindre biter. Legg dem sammen med rekene.

Du trenger
fiskekaker:
2 stk.

Du kan gjerne bruke bare fiskekaker eller bare reker i denne retten.

Gjør klar sukkerertene: Kutt dem i mindre biter og legg i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

3

Gjør klar sukkerertene: Kutt dem i mindre biter og legg i en skål.

Du trenger
sukkererter:
1 pk
Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Kjele
    Kjele
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking ,
salt:
1 ts
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke. Vei opp den mengden spagetti du trenger. Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Pastasleiv
    Pastasleiv

Steg

5

Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke. Vei opp den mengden spagetti du trenger. Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

Du trenger
fullkornspagetti:
400 g

Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg.

Sett en stekepanne på en annen plate. Skru platen på middels varme. Ha i matfløte eller kremfløte.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

6

Sett en stekepanne på en annen plate. Skru platen på middels varme. Ha i matfløte eller kremfløte.

Du trenger
matfløte:
2 dl
Rør rundt med en stekespade til fløten begynner å bli litt varm (det ryker litt av den).
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

7

Rør rundt med en stekespade til fløten begynner å bli litt varm (det ryker litt av den).

Ha i rekene, fiskekakebitene og sukkerertene. Bland godt sammen, og stek videre til alt er blitt gjennomvarmt i sausen. Skru gjerne opp varmen litt, slik at de småkoker. Følg med hele tiden!

Steg

8

Ha i rekene, fiskekakebitene og sukkerertene. Bland godt sammen, og stek videre til alt er blitt gjennomvarmt i sausen. Skru gjerne opp varmen litt, slik at de småkoker. Følg med hele tiden!

 

Smak til med salt og pepper.

Steg

9

Smak til med salt og pepper. 

Du trenger
kvernet pepper:
smak til med litt ,
salt:
smak til med litt
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Ha pastaen tilbake i kjelen.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

10

Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Ha pastaen tilbake i kjelen.

Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.

Fordel pasta på serveringstallerkener med pastasleiven. Skru av platen der rekesausen er. Ha rekesausen over pastaen.

Steg

11

Fordel pasta på serveringstallerkener med pastasleiven. Skru av platen der rekesausen er. Ha rekesausen over pastaen.