I denne oppskriften bruker man sosisser som er små kule julepølser, og vi steker dem i ovnen på spyd. Sammen med erter og hjemmelaget potetmos, blir dette en super førjulsmiddag. Du trenger 1 grillspyd per porsjon.
Sett en rist midt inn i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Fyll en stor kjele halvfull med vann.
Du trenger
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
Sett kjelen på kokeplaten og skru på full varme. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. Kok potetene i 20 minutter.
Mens potetene koker kan du sette i gang med pølsene. Tre pølsene på spyd.
Du trenger 1 grillspyd per porsjon.
Skjær et par snitt i pølsene med en liten kniv. Dette gjør vi for at de ikke skal sprekke når vi tar dem i ovnen.
Mål opp erter og ha dem over i en ildfast form.
Legg pølse-spydene over ertene i formen.
Sett formen inn midt i stekeovnen og stek i 20 minutter.
Når potetene har kokt i 20 minutter: sjekk om de er ferdige ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er de ferdige.
Slå av kokeplaten når potetene er ferdige. Bruk en pastasleiv, eller en klype, til å fiske dem ut av kjelen. Løft dem over i en bolle.
Hell vannet ut av kjelen. Bruk grytekluter, hvis håndtakene er varme. Legg potene tilbake i kjelen.
Ha smør i kjelen. Hvis du vil kan du bytte ut smør med margarin.
Ha i salt og pepper.
Ta en pekefinger og en tommeltott i saltet eller pepperet og klyp fingrene sammen. Den mengden som blir fanget mellom fingrene dine er en "klype".
Mål opp melk og ha i kjelen.
Bruk en potetmoser til å mose potetene. Nå er potetmosen klar. Hvordan går det med pølseformen?
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta formen ut av ovnen. Fordel så potetmos, erter og sosisser på tallerkener og rop at maten er klar!
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.