Skattekiste med torsk og eple

Torsk er kjempegodt å steke i ovnen i små pakker laget av bakepapir. Ved å steke fisken med eple, rosiner og nøtter får du en spennede smaksvariant. Kokte poteter blir også supert ved siden av. Det går også an å lage denne retten med laks eller annen fisk.

middels
1 mening
Middag
koke
ovn
skarp kniv

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • vann til koking  
  • potet 10 stk  
  • eple 2 stk  
  • hasselnøtter 1 dl  
  • rosiner 1 dl  
  • torskefilet 4 stk  
  • smør 4 ts  
  • kvernet salt 8 drag  
  • kvernet pepper 4 drag  

Utstyr

  • Kjele
  • Skreller
  • Skål
  • Epledeler
  • Skjærefjøl
  • Desilitermål
  • Skål
  • Stoppeklokke
  • Bakepapir
  • Teskje
  • Stekebrett
  • Pastasleiv
  • Bolle
  • Rist
  • Grytekluter

  • Har du ikke epledeler?

    Bruk en kniv i stedet, men pass på slik at du ikke skjærer deg.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Hva er et drag?

    Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Er potetene fortsatt litt harde?

    Sett stoppeklokken på 5 minutter til og sjekk på nytt.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.