Hopp til hovedinnhold
steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 2

Steg

2

Fyll en stor kjele halvfull med vann.

Du trenger

vann:
til koking
steg 3

Steg

3

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.

Du trenger

potet:
10 stk.
steg 4

Steg

4

Før du koker potetene kan du gjøre klar noe av fyllet til skattekistene. Skyll eple. Bruk en epledeler og del i båter. Hvis du vil, kan du skjære båtene i mindre biter. Legg gjerne eplene i en skål.

Du trenger

eple:
2 stk.

Bruk en kniv i stedet, men pass på slik at du ikke skjærer deg.

steg 5

Steg

5

Mål opp hasselnøtter og hakk i grove biter. Nøttebitene kan også legges i en skål. Pass på fingrene dine.

Du trenger

hasselnøtter:
1 dl
steg 6

Steg

6

Mål opp rosiner. 

Du trenger

rosiner:
1 dl
steg 7

Steg

7

Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.

steg 8

Steg

8

Finn frem torsk og et ark med bakepapir. Skal du lage til fire, trenger du fire ark. Du kan fylle et ark av gangen.

Du trenger

torskefilet:
4 stk.
steg 9

Steg

9

Legg et fiskestykke i bunnen. Legg så på eple, nøtter og rosiner. Husk at du må fordele fyllet mellom pakkene. 

steg 10

Steg

10

Ha en teskje smør eller margarin i hver pakke.

Du trenger

smør:
4 ts
steg 11

Steg

11

Fordel mengden salt og pepper mellom pakkene.

Du trenger

kvernet salt:
8 drag ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang

steg 12

Steg

12

Brett sammen pakkene. Du kan starte med å brette sidene inn på langs, slik som på bildet.

steg 13

Steg

13

Vri så sammen endene, slik at de blir tette.

steg 14

Steg

14

Når du er ferdig med alle pakkene, kan du legge dem på et stekebrett.

steg 15

Steg

15

Sett stekebrettet inn i ovnen og la pakkene stå i 15 minutter.

steg 16

Steg

16

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig. 

Sett stoppeklokken på 5 minutter til og sjekk på nytt.

steg 17

Steg

17

Når potetene er ferdige kan du skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller på et serveringsfat.

steg 18

Steg

18

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pakkene stå på benken i 2 minutter før du serverer dem. Server skatteskistene med kokte poteter.