Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Fyll en stor kjele halvfull med vann.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

2

Fyll en stor kjele halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

3

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.

Du trenger
potet:
10 stk.
Før du koker potetene kan du gjøre klar noe av fyllet til skattekistene. Skyll eple. Bruk en epledeler og del i båter. Hvis du vil, kan du skjære båtene i mindre biter. Legg gjerne eplene i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Epledeler
    Epledeler
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

4

Før du koker potetene kan du gjøre klar noe av fyllet til skattekistene. Skyll eple. Bruk en epledeler og del i båter. Hvis du vil, kan du skjære båtene i mindre biter. Legg gjerne eplene i en skål.

Du trenger
eple:
2 stk.

Bruk en kniv i stedet, men pass på slik at du ikke skjærer deg.

Mål opp hasselnøtter og hakk i grove biter. Nøttebitene kan også legges i en skål. Pass på fingrene dine.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Skål
    Skål

Steg

5

Mål opp hasselnøtter og hakk i grove biter. Nøttebitene kan også legges i en skål. Pass på fingrene dine.

Du trenger
hasselnøtter:
1 dl
Mål opp rosiner.

Steg

6

Mål opp rosiner. 

Du trenger
rosiner:
1 dl
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.

Finn frem torsk og et ark med bakepapir. Skal du lage til fire, trenger du fire ark. Du kan fylle et ark av gangen.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

8

Finn frem torsk og et ark med bakepapir. Skal du lage til fire, trenger du fire ark. Du kan fylle et ark av gangen.

Du trenger
torskefilet:
4 stk.
Legg et fiskestykke i bunnen. Legg så på eple, nøtter og rosiner. Husk at du må fordele fyllet mellom pakkene.

Steg

9

Legg et fiskestykke i bunnen. Legg så på eple, nøtter og rosiner. Husk at du må fordele fyllet mellom pakkene. 

Ha en teskje smør eller margarin i hver pakke.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

10

Ha en teskje smør eller margarin i hver pakke.

Du trenger
smør:
4 ts
Fordel mengden salt og pepper mellom pakkene.

Steg

11

Fordel mengden salt og pepper mellom pakkene.

Du trenger
kvernet salt:
8 drag ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang

Brett sammen pakkene. Du kan starte med å brette sidene inn på langs, slik som på bildet.

Steg

12

Brett sammen pakkene. Du kan starte med å brette sidene inn på langs, slik som på bildet.

Vri så sammen endene, slik at de blir tette.

Steg

13

Vri så sammen endene, slik at de blir tette.

Når du er ferdig med alle pakkene, kan du legge dem på et stekebrett.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

14

Når du er ferdig med alle pakkene, kan du legge dem på et stekebrett.

Sett stekebrettet inn i ovnen og la pakkene stå i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Sett stekebrettet inn i ovnen og la pakkene stå i 15 minutter.

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.

Steg

16

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig. 

Sett stoppeklokken på 5 minutter til og sjekk på nytt.

Når potetene er ferdige kan du skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller på et serveringsfat.
UTSTYR
  • Pastasleiv
    Pastasleiv
  • Bolle
    Bolle

Steg

17

Når potetene er ferdige kan du skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller på et serveringsfat.

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pakkene stå på benken i 2 minutter før du serverer dem. Server skatteskistene med kokte poteter.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

18

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pakkene stå på benken i 2 minutter før du serverer dem. Server skatteskistene med kokte poteter.