Seipanne med fargerike grønnsaker er en kjempegod hverdagsmiddag.
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.
Du trenger
Skyll gulrot, squash og paprika. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene. Del gulrot i to, og skjær på langs.
Skjær dem så på langs og til slutt i terninger. Legg gulrøttene sammen med løken.
Skjær av den mengden squash du trenger. Skjær den først på langs og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulrotbitene.
Skjær paprika i ringer og del opp ringene, slik at du får mindre biter. Legg bitene med resten av grønnsakene.
Vi har brukt gul paprika, men du kan bruke andre farger.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha olje i pannen.
Når pannen er varm kan du ha i grønnsakene. Stek grønnsakene i 2-3 minutter til de er blanke.
Ha i hakket tomat i pannen. Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La grønnsakene småkoke i 10 minutter.
Mens grønnsakene koker, kan du koke pasta. Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.
Skru platen på fullt. Les på pakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.
Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger. Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Skjær seifileten i serveringsstykker.
Legg fiskestykkene over grønnsakene i stekepannen, og ha salt på fisken.
Legg et lokk over stekepannen og la det småkoke videre i ca. 7 minutter.
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
Har du husket å skru av kokeplaten?
Ta av lokket på seipannen når den er klar. Server seipannen med grønnsakene og pasta.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.