Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Skyll gulrot, squash og paprika. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene. Del gulrot i to, og skjær på langs.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skyll gulrot, squash og paprika. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene. Del gulrot i to, og skjær på langs. 

Du trenger
gulrot:
1 stk.
Skjær dem så på langs og til slutt i terninger. Legg gulrøttene sammen med løken.

Steg

3

Skjær dem så på langs og til slutt i terninger. Legg gulrøttene sammen med løken.

Skjær av den mengden squash du trenger. Skjær den først på langs og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulrotbitene.

Steg

4

Skjær av den mengden squash du trenger. Skjær den først på langs og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulrotbitene.

Du trenger
grønn squash:
0,5 stk.
Skjær paprika i ringer og del opp ringene, slik at du får mindre biter. Legg bitene med resten av grønnsakene.

Steg

5

Skjær paprika i ringer og del opp ringene, slik at du får mindre biter. Legg bitene med resten av grønnsakene.

Du trenger
gul paprika:
1 stk.

Vi har brukt gul paprika, men du kan bruke andre farger.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha olje i pannen.
UTSTYR
  • Stekepanne med lokk
    Stekepanne med lokk
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha olje i pannen.

Du trenger
nøytral olje:
1 ss
Når pannen er varm kan du ha i grønnsakene. Stek grønnsakene i 2-3 minutter til de er blanke.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

7

Når pannen er varm kan du ha i grønnsakene. Stek grønnsakene i 2-3 minutter til de er blanke.

Ha i hakket tomat i pannen. Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La grønnsakene småkoke i 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Ha i hakket tomat i pannen. Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La grønnsakene småkoke i 10 minutter.

Du trenger
hermetiske tomater:
1 boks
Mens grønnsakene koker, kan du koke pasta. Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Mens grønnsakene koker, kan du koke pasta. Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.

Du trenger
vann:
til koking ,
salt:
1 ts
Skru platen på fullt. Les på pakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.

Steg

10

Skru platen på fullt. Les på pakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.

Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger. Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger. Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over. 

Du trenger
fullkornspasta penne:
4 dl
Skjær seifileten i serveringsstykker.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

12

Skjær seifileten i serveringsstykker.

Du trenger
seifilet:
600 g
Legg fiskestykkene over grønnsakene i stekepannen, og ha salt på fisken.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

13

Legg fiskestykkene over grønnsakene i stekepannen, og ha salt på fisken.

Du trenger
salt:
1 ts
Legg et lokk over stekepannen og la det småkoke videre i ca. 7 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

14

Legg et lokk over stekepannen og la det småkoke videre i ca. 7 minutter.

Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

15

Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen. 

Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.

Ta av lokket på seipannen når den er klar. Server seipannen med grønnsakene og pasta.

Steg

16

Ta av lokket på seipannen når den er klar. Server seipannen med grønnsakene og pasta.