Steg
1
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.
2
Skyll gulrot, squash og paprika. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene. Del gulrot i to, og skjær på langs.
3
Skjær dem så på langs og til slutt i terninger. Legg gulrøttene sammen med løken.
4
Skjær av den mengden squash du trenger. Skjær den først på langs og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulrotbitene.
5
Skjær paprika i ringer og del opp ringene, slik at du får mindre biter. Legg bitene med resten av grønnsakene.
Vi har brukt gul paprika, men du kan bruke andre farger.
6
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha olje i pannen.
7
Når pannen er varm kan du ha i grønnsakene. Stek grønnsakene i 2-3 minutter til de er blanke.
8
Ha i hakket tomat i pannen. Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La grønnsakene småkoke i 10 minutter.
9
Mens grønnsakene koker, kan du koke pasta. Sett en stor kjele på kokeplaten, bruk et målebeger eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet.
10
Skru platen på fullt. Les på pakken og finn ut hvor lenge pastaen skal koke.
11
Bruk et målebeger og mål opp så mye pasta du trenger. Ha pasta i det kokende vannet, og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
12
Skjær seifileten i serveringsstykker.
13
Legg fiskestykkene over grønnsakene i stekepannen, og ha salt på fisken.
14
Legg et lokk over stekepannen og la det småkoke videre i ca. 7 minutter.
15
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag på en tallerken i vasken. Bruk grytekluter og hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. Sett dørslaget oppi kjelen.
Har du husket å skru av kokeplaten?
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Ta av lokket på seipannen når den er klar. Server seipannen med grønnsakene og pasta.
Husk å skru av platen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.