Salatblader er supert å bruke til å «wrappe». Her har vi fylt salatblader med biffstrimler, søt chilisaus og vårløk. En litt enkel og kjapp middag. Vi har beregnet 3 «wrapper» til hver porsjon. Når du skal steke kjøtt er det et godt tips å la det ligge ute i romtemperatur på kjøkkenbenken i 30 min før du steker det, - da får du best resultat.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
Du trenger
Ha i biffstrimlene når margarinen slutter å bruse.
Bruk stekespaden til snu litt på kjøttstrimlene og stek til de har fått fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Dryss over salt og pepper. Skyv stekepannen bort fra den varme platen, eller sett den på et gryteunderlag på benken.
Husk å skru av platen!
Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Bruk klogrepet, så du beskytter fingrene.
Ta av seks store blader av salaten og legg dem på en tallerken eller et fat.
Vi har beregnet 3 salatblader per porsjon. Hvis du f.eks. lager 4 porsjoner river du av 12 salatblader.
Skjær resten av salaten i tynne strimler.
Skjær vårløken i tynne strimler.
Fordel strimlet salat og vårløk på hvert salatblad. Hvis du vil, kan du spare litt til å drysse over helt til slutt.
Fordel kjøttbitene på salatbladene.
Du kan også drysse over litt ost og grønnsaker, som f.eks. mais.
Fordel søt chilisaus over salatwrappene.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.