Risgrøt

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Bruk en stor kjele til å koke grøten. Det som er viktig her, er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Det finnes også ulike typer grøtris i butikken, med ulik koketid. Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid. Får du rester av grøten kan du lager rislapper.

middels
28 meninger
Middag
koke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • grøtris 2 dl  
  • vann 4 dl  
  • melk 1 l  
  • salt 1 ts  
  • sukker til servering  
  • malt kanel til servering  
  • smør til servering  

Utstyr

  • Kjele
  • Desilitermål
  • Sleiv
  • Stoppeklokke
  • Teskje

  • Det finnes ulike grøtriser, med ulik koketid.

    Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.