Sett en rist midt i en tom stekeovn.

Steg

1

Sett en rist midt i en tom stekeovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Finn frem den mengden kjøtt du trenger. Bruk gjerne en vekt for å beregne. Bruk gjerne en skål eller tallerken når du veier opp. Har du mindre kjøtt enn det som står i oppskriften, kan du ta litt mer av tilbehøret.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Bolle
    Bolle

Steg

3

Finn frem den mengden kjøtt du trenger. Bruk gjerne en vekt for å beregne. Bruk gjerne en skål eller tallerken når du veier opp. Har du mindre kjøtt enn det som står i oppskriften, kan du ta litt mer av tilbehøret.

Du trenger
alternativ 1: ferdigdampet pinnekjøtt:
400 g ,
alternativ 2: stekt ribbe:
400 g

Plukk kjøttet av beina, og vei opp uten bein.

Pinnekjøttet kan rives, slik at det blir små biter. Ribben kan du skjære i skiver. Ha kjøttet i en skål eller på en tallerken som du kan sette frem på middagsbordet.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Pinnekjøttet kan rives, slik at det blir små biter. Ribben kan du skjære i skiver. Ha kjøttet i en skål eller på en tallerken som du kan sette frem på middagsbordet.  

Du kan også varme opp kjøttet litt i mikroen eller i ovn.

Tørk av fjøla. Ha rømme og tyttebærsyltetøy i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Tørk av fjøla. Ha rømme og tyttebærsyltetøy i en skål. 

Du trenger
lettrømme:
4 ss ,
tyttebærsyltetøy:
2 ss
Bland sammen.

Steg

6

Bland sammen. 

Skyll agurk. Skjær av den mengden du trenger. Skjær agurkbitene først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

7

Skyll agurk. Skjær av den mengden du trenger. Skjær agurkbitene først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet.

Du trenger
agurk:
1 bit

Du kan f.eks. også bruke vårløk eller rødløk.

Ha salaten i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

8

Ha salaten i en skål.

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pk

Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det.

Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie. Du kan bruke fine eller grove tortillalefser.
UTSTYR
  • Aluminiumsfolie
    Aluminiumsfolie

Steg

9

Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie. Du kan bruke fine eller grove tortillalefser.

Du trenger
hvetetortilla:
4 stk.
Varm i stekeovnen i 2 minutter.

Steg

10

Varm i stekeovnen i 2 minutter.

Du kan også varme i mikro´n. Les på pakken hvordan du gjør det.

Bruk grytekluter til å ta ut tortillalefsene. Server de varme lefsene med kjøtt, agurk, salat og tyttebærrømme.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

11

Bruk grytekluter til å ta ut tortillalefsene. Server de varme lefsene med kjøtt, agurk, salat og tyttebærrømme.