Hopp til hovedinnhold

Pizza med kjøttboller

Her viser vi deg hvordan du kan lage både pizzasaus og kjøttboller fra bunnen av. Vent med å ta karbonadedeigen ut av kjøleskapet til du skal bruke den i oppskriften, da er den lettest å jobbe med. Pizzaen smaker også veldig godt hvis du serverer den med en liten grønn salat og litt rømme. Du kan også lage din egen pizzadeig, hvis du vil.

vanskelighet vanskelig
koke
ovn
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 4 porsjoner

  • løk 1 stk.  
  • hvitløk 2 båter  
  • margarin 1 ss  
  • tomatpuré 2 ss  
  • hermetiske tomater 1 boks  
  • kvernet pepper 0,5 ts  
  • salt 1 ts  
  • tørket basilikum 1 ts  
  • sukker 1 ss  
  • karbonadedeig 400 g  
  • salt 1 ts  
  • potetmel 1 ss  
  • kvernet pepper 0,5 ts  
  • tørket oregano 1 ss  
  • egg 1 stk.  
  • rød paprika 1 stk.  
  • ferdig pizzadeig (rå), langpanne 1 stk.  
  • revet ost 5 dl  
  • tørket oregano 2 ss  

Utstyr

  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Kjele
  • Spiseskje
  • Tresleiv
  • Stoppeklokke
  • Saks
  • Teskje
  • Bolle
  • Kopp
  • Tallerken
  • Skål
  • Stekebrett
  • Desilitermål
  • Rist
  • Grytekluter
  • Pizzahjul

Liste over oppskrifter

  • Hermetiske tomater?

    En hermetisk boks har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg. Spør gjerne en voksen om hjelp.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Har du husket å skru av platen?

  • Har du husket å skru av platen?

  • Tips:

    I stedet for karbonadedeig kan du gjerne bruke vanlig kjøttdeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.