Nachos
Nachos er noe alle liker! Be venner eller familie på denne skikkelig digge helgeretten!
Utstyr
-
Spiseskje
-
Stekepanne
-
Stekespade
-
Målebeger
-
Stoppeklokke
-
Rist
-
Ildfast form
-
Gryteunderlag
-
Grytekluter
-
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Du trenger
-
margarin:
-
1
ss
-
Ha i karbonadedeig når margarinen har sluttet å bruse.
Du trenger
-
karbonadedeig:
-
400
g
-
Bruk en stekespade og del karbonadedeigen i mindre biter. Stek til den er gjennomstekt og har blitt brun. Dette tar ca. 5 minutter.
-
Les på posen hvor mye vann du trenger. Mål opp.
Du trenger
-
tacokrydder:
-
1
pose
,
-
vann:
-
til tacokrydderblandingen
-
Ha tacokrydder og vann i stekepannen, bland godt og stek videre i 2 minutter. Skru av platen og skyv stekepannen til side.
Har du husket å skru av stekeplaten?
-
Har du husket å skru av stekeplaten?
-
Sett en rist midt inn i en tom stekeovn.
-
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
-
Fordel nachochips i en ildfast form.
Du trenger
-
nachochips:
-
1
pk
Kan jeg bruke tortillachips?
Ja, det kan du! Biter av tacoshell er også greit å bruke!
-
Ha den stekte blandingen over i den ildfaste formen.
-
Mål opp revet ost og dryss over.
Du trenger
-
revet ost:
-
2
dl
Har du ikke revet ost?
Legg en osteskive på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!
-
Sett den ildfaste formen i ovnen og stek i 10 minutter.
-
-
Finn frem et gryteunderlag.
-
Bruk grytekluter og ta nachosen ut av ovnen. Sett den varme formen på gryteunderlaget du har gjort klart.
-
-
Server sammen med mais, rømme og salsa.
Du trenger
-
maiskorn:
-
1
boks
,
-
rømme:
-
1
boks
,
-
salsa:
-
1
glass
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!