Mål opp ris, og ha i et dørslag. Skyll risen godt under rennende, kaldt vann.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

1

Mål opp ris, og ha i et dørslag. Skyll risen godt under rennende, kaldt vann. 

Du trenger
sushiris:
6 dl
Ha risen i en bolle med kaldt vann. La stå i 20 minutter.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

2

Ha risen i en bolle med kaldt vann. La stå i 20 minutter.

Hell så risen tilbake i dørslaget, for å sile av vannet. Ha risen over i en kjele. Mål opp vann og ha i kjelen sammen med risen (det skal være like mye vann som ris).
UTSTYR
  • Kjele med lokk
    Kjele med lokk

Steg

3

Hell så risen tilbake i dørslaget, for å sile av vannet. Ha risen over i en kjele. Mål opp vann og ha i kjelen sammen med risen (det skal være like mye vann som ris). 

Du trenger
vann:
6 dl
Sett platen på høy varme, og kok opp risen. La den koke i 4 minutter. Rør underveis, slik at risen ikke setter seg fast.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

4

Sett platen på høy varme, og kok opp risen. La den koke i 4 minutter. Rør underveis, slik at risen ikke setter seg fast.

Skru så ned varmen, til lav varme. Ha på lokk og la risen stå i 15 minutter, til alt vannet er absorbert.

Steg

5

Skru så ned varmen, til lav varme. Ha på lokk og la risen stå i 15 minutter, til alt vannet er absorbert. 

Lag sushieddik: rør sammen sukker, salt og riseddik, til alt er oppløst.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Lag sushieddik: rør sammen sukker, salt og riseddik, til alt er oppløst.

Du trenger
sukker:
1,5 ss ,
salt:
0,5 ts ,
riseddik:
4 ss
Skru av platen når risen er klar. Ha risen over på et fat med høye kanter. Hell sushieddikken over risen og bland forsiktig inn med en skje eller en sleiv.
UTSTYR
  • Fat med høye kanter
    Fat med høye kanter

Steg

7

Skru av platen når risen er klar. Ha risen over på et fat med høye kanter. Hell sushieddikken over risen og bland forsiktig inn med en skje eller en sleiv.

Fukt et rent kjøkkenhåndkle med kaldt vann og dekk til risen, slik at den ikke tørker. Sett til siden, og avkjøl.

Steg

8

Fukt et rent kjøkkenhåndkle med kaldt vann og dekk til risen, slik at den ikke tørker. Sett til siden, og avkjøl.

Når risen begynner å bli avkjølt kan du gjøre klar grønnsaker og fisk. Skyll agurk. Skjær av den mengden du trenger, og del den gjerne i mindre biter. Skjær agurkbitene først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet. Legg stavene på et fat eller på en tallerken.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

9

Når risen begynner å bli avkjølt kan du gjøre klar grønnsaker og fisk. Skyll agurk. Skjær av den mengden du trenger, og del den gjerne i mindre biter. Skjær agurkbitene først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet. Legg stavene på et fat eller på en tallerken.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.

Steg

10

Del avokado og ta vekk steinen. 

Du trenger
avokado:
1 stk.
Skjær avokadoen i tynne skiver og del gjerne opp skivene, slik at du får strimler. Legg strimlene sammen med agurken.

Steg

11

Skjær avokadoen i tynne skiver og del gjerne opp skivene, slik at du får strimler. Legg strimlene sammen med agurken.

Legg fisken på en ren skjærefjøl. Bruk en skarp kniv og skjær fisken i strimler. Legg strimlene over på en tallerken eller et fat.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

12

Legg fisken på en ren skjærefjøl. Bruk en skarp kniv og skjær fisken i strimler. Legg strimlene over på en tallerken eller et fat.

Du trenger
laksefilet uten bein:
250 g
Sett frem ris, fisk, grønnsaker, noritang, en bambusmatte og en skål med litt kaldt vann. Nå skal du rulle maki:)!
UTSTYR
  • bambusmatte
    Bambusmatte

Steg

13

Sett frem ris, fisk, grønnsaker, noritang, en bambusmatte og en skål med litt kaldt vann. Nå skal du rulle maki:)!

Du trenger
nori ark:
6 stk. ,
vann:
litt

Steg

14

Vil du se en film av hvordan du ruller sammen? For å se trinn-for trinn, gå videre i oppskriften. 

Legg et ark noritang på bambusmatten. Dypp hendene dine litt i vann og fordel et lag ris utover arket med hendene dine. Fordel risen utover, men unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.

Steg

15

Legg et ark noritang på bambusmatten. Dypp hendene dine litt i vann og fordel et lag ris utover arket med hendene dine. Fordel risen utover, men unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen. 

Legg strimler av laks, avokado og agurk ved siden av hverandre på risen.

Steg

16

Legg strimler av laks, avokado og agurk ved siden av hverandre på risen.

Ha litt vann fingeren og gni det utover på den øverste kanten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake og klem godt sammen.

Steg

17

Ha litt vann fingeren og gni det utover på den øverste kanten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake og klem godt sammen. 

Ta de ut av bambusmatten. Skjer hver rull i skiver. Du kan også legge makirullene i kjøleskap etter hvert som de blir ferdige, og så skjære alle rullene i skiver helt til slutt. Server med soyasaus, wasabi og ingefær.

Steg

18

Ta de ut av bambusmatten. Skjer hver rull i skiver. Du kan også legge makirullene i kjøleskap etter hvert som de blir ferdige, og så skjære alle rullene i skiver helt til slutt. Server med soyasaus, wasabi og ingefær.

Du trenger
soyasaus:
til servering ,
wasabi:
til servering ,
syltet ingefær:
til servering