Hopp til hovedinnhold

Lun salat med skav

En skikkelig frisk og fargerik salat med stekt reinsdyrskav og et saftig yoghurtbrød.Denne retten er ikke så vanskelig å lage, men det er en del forskjellige prossesser som du skal gjennom, som gjør det til en litt mer "avansert rett". Her skal du først forberede og kutte grønnsaker og blande en rask deig, før det meste skal stekes. Dette å forberede at før du setter i gang med kokkeleringen kalles "mise en place" - og det er en ganske smart måte å jobbe på kjøkkenet. Det går også ann å servere denne salaten med godt ferdig brød eller pitabrød, hvis du vil gjøre det enda enklere.

vanskelighet middels
skarp kniv
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • brokkoli 100 g  
  • gulrot 2 stk.  
  • mandler 50 g  
  • rød spisskål 100 g  
  • skall av appelsin 0,5 stk.  
  • appelsin 0,5 stk.  
  • eplecidereddik 2 ts  
  • hvetemel 100 g  
  • bakepulver 1 ts  
  • yoghurt naturell 5 ss  
  • nøytral olje 1 ss  
  • margarin 1 ss  
  • reinsdyrskav 400 g  
  • salt 0,5 ts  
  • pepper 0,25 ts  
  • nøytral olje 1 ss  
  • blandet babybladsalat 1 pk (á 65 g)  

Utstyr

  • Vekt
  • Kokkekniv
  • Skjærefjøl
  • Bolle
  • Rotskreller
  • Ostehøvel
  • Rivjern
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Stekepanne med non-stick belegg
  • Tallerken
  • Stekespade
  • Kjøkkenhåndkle
  • Plastbolle

Liste over oppskrifter

  • Klarer du ikke å strimle alt?

    Skjær resten i tynne skiver, eller spis som snacks underveis:)

  • Har du ikke rød spisskål?

    Du kan også bruke andre typer kål.

  • Ferdigvasket spinat?

    Vask spinaten nå, hvis den ikke er ferdigvasket.

  • Lager du mer enn 4 porsjoner?

    Stek skavet i flere omganger.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Blir bollen for liten?

    Blande det på et stort fat, eller bland litt og litt i skåler.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!