Start med å kutte og klargjøre alle grønnsakene, - da går det mye raskere og enklere etterpå! Finn frem den mengden brokkoli du trenger og skjær av
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

1

Start med å kutte og klargjøre alle grønnsakene, - da går det mye raskere og enklere etterpå! Finn frem den mengden brokkoli du trenger og skjær av "bukettene". Del bukettene i små biter. Skjær også opp stilken i små biter ,- den er kjempegod! Ha bitene i en bolle, og sett til sides. 

Du trenger
brokkoli:
100 g
Nå skal du forbrede gulrot. Skyll gulrot. Skell forsiktig av det yttereste laget på gulroten. Skjær av endene. Bruk så rotskrelleren til så skjære gulrot i tynne strimler (som på bildet). Legg strimlene i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Rotskreller
    Rotskreller

Steg

2

Nå skal du forbrede gulrot. Skyll gulrot. Skell forsiktig av det yttereste laget på gulroten. Skjær av endene. Bruk så rotskrelleren til så skjære gulrot i tynne strimler (som på bildet). Legg strimlene i en bolle.  

Du trenger
gulrot:
2 stk.

Skjær resten i tynne skiver, eller spis som snacks underveis:)

Mål opp den mengden mandler du trenger. Hakk mandlene i grove biter, og ha i skålen sammen med gulrot.

Steg

3

Mål opp den mengden mandler du trenger. Hakk mandlene i grove biter, og ha i skålen sammen med gulrot.

Du trenger
mandler:
50 g
Nå skal du kutte rød spisskål i tynne strimler. Da er det supersmart å bruke en ostehøvel til å
UTSTYR
  • Ostehøvel
    Ostehøvel
  • Bolle
    Bolle

Steg

4

Nå skal du kutte rød spisskål i tynne strimler. Da er det supersmart å bruke en ostehøvel til å "høvle" kålen. Ha den mengden du trenger i en ny bolle eller skål. 

Du trenger
rød spisskål:
100 g

Du kan også bruke andre typer kål.

Nå skal du rive skall av appelsin: Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Bruk et rivjern å rive den mengden applesinskall du trenger, og ha i bollen med rødkål. Riv kun den orange delen, da den hvite delen smaker bittert.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern

Steg

5

Nå skal du rive skall av appelsin: Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Bruk et rivjern å rive den mengden applesinskall du trenger, og ha i bollen med rødkål. Riv kun den orange delen, da den hvite delen smaker bittert.

Du trenger
skall av appelsin:
0,5 stk.
Skjær av den mengden appelsin du trenger. Press ut saften i en liten bolle eller skål.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Skjær av den mengden appelsin du trenger. Press ut saften i en liten bolle eller skål. 

Du trenger
appelsin:
0,5 stk.
Ha i eplecidereddik i appelsinsaften og sett til sides, mens du fortsetter med oppskriften. Dette blir en frisk og god dressing til salaten.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Ha i eplecidereddik i appelsinsaften og sett til sides, mens du fortsetter med oppskriften. Dette blir en frisk og god dressing til salaten.

Du trenger
eplecidereddik:
2 ts

Vask spinaten nå, hvis den ikke er ferdigvasket.

Nå skal du lage brøddeigen. Dette er en raskt yoghurtbrød, som ikke trenger heving. Start med å måle opp mel i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

8

Nå skal du lage brøddeigen. Dette er en raskt yoghurtbrød, som ikke trenger heving. Start med å måle opp mel i en bolle.

Du trenger
hvetemel:
100 g
Mål opp bakepulver, olje og yoghurt, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Mål opp bakepulver, olje og yoghurt, og ha i bollen. 

Du trenger
bakepulver:
1 ts ,
yoghurt naturell:
5 ss ,
nøytral olje:
1 ss
Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden. Hvis deigen er veldig klissete, kan du ha i litt mer mel (det skal ikke feste seg så mye deig til hendene dine).

Steg

10

Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden. Hvis deigen er veldig klissete, kan du ha i litt mer mel (det skal ikke feste seg så mye deig til hendene dine). 

Vask og tørk hendene dine, og gjør klar en tallerken til de ferdige brødene. Sett en stekepanne med non-stick belegg på platen og sett på middels varme. Del deigen i to (hvis du lager 4 porsjoner), og form to avlange brød som du legger i pannen.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne med non-stick belegg
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

11

Vask og tørk hendene dine, og gjør klar en tallerken til de ferdige brødene. Sett en stekepanne med non-stick belegg på platen og sett på middels varme. Del deigen i to (hvis du lager 4 porsjoner), og form to avlange brød som du legger i pannen. 

Stek brødene på den ene siden, til de har fått en fin og gyllen farge på undersiden.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

12

Stek brødene på den ene siden, til de har fått en fin og gyllen farge på undersiden. 

Snu brødene og stek dem på den andre siden.

Steg

13

Snu brødene og stek dem på den andre siden.

Løft brødene over på tallerkenen, når de er ferdige. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder litt på varmen.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

14

Løft brødene over på tallerkenen, når de er ferdige. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder litt på varmen. 

Sett frem en stor bolle i nærheten, som du kan ha alle ingrediensene til salaten i. Du skal nå steke kjøtt og grønnsaker, litt etter litt. Skru platen opp til høy varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

15

Sett frem en stor bolle i nærheten, som du kan ha alle ingrediensene til salaten i. Du skal nå steke kjøtt og grønnsaker, litt etter litt. Skru platen opp til høy varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha i halvparten av skavet, når margarinen slutter å bruse.

Steg

16

Ha i halvparten av skavet, når margarinen slutter å bruse.

Du trenger
reinsdyrskav:
400 g

Stek skavet i flere omganger.

Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper underveis (fordel det mellom kjøttet). Ha det stekte skav over i bollen. Stek resten på samme måte.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

17

Stek skavet til de har en fin brunfarge. Rør rundt med stekespaden mens du steker. Dette tar ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper underveis (fordel det mellom kjøttet). Ha det stekte skav over i bollen. Stek resten på samme måte.

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,25 ts
Når du er ferdig med å steke skav, kan du skru ned varmen litt. Ha litt olje eller margarin i stekepannen og fres brokkolien til den er så vidt mør (myk). Ha så brokkolien over i bollen med skavet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

18

Når du er ferdig med å steke skav, kan du skru ned varmen litt. Ha litt olje eller margarin i stekepannen og fres brokkolien til den er så vidt mør (myk). Ha så brokkolien over i bollen med skavet.

Du trenger
nøytral olje:
1 ss
Ha i mandler og gulrot, og stek videre i ca. et minutt til. Ha så grønnsakene i bollen. Nå er du ferdig med stekingen!

Steg

19

Ha i mandler og gulrot, og stek videre i ca. et minutt til. Ha så grønnsakene i bollen. Nå er du ferdig med stekingen! 

Ha strimlet rød spisskål, appelsinskall, babyspinat og dressingen du lagde over i bollen med skav og stekte grønnsaker.

Steg

20

Ha strimlet rød spisskål, appelsinskall, babyspinat og dressingen du lagde over i bollen med skav og stekte grønnsaker. 

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pk (á 65 g)

Blande det på et stort fat, eller bland litt og litt i skåler.

Bland det godt sammen med to store skjeer eller salatbestikk. Smak til med litt salt og pepper, hvis du vil det. Server salaten sammen med yoghurtbrødene.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

21

Bland det godt sammen med to store skjeer eller salatbestikk. Smak til med litt salt og pepper, hvis du vil det. Server salaten sammen med yoghurtbrødene.