Hopp til hovedinnhold

Denne kan du grille!

Lammekebab med agurksalat

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. Her trer vi bollene på spyd og steker dem. De finnes i et utall varianter, og kan serveres med pitabrød eller lefser. Kjempegodt sammen med en god agurksalat og dressing. Spydene kan også grilles. Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

vanskelighet middels
skarp kniv
ovn
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • agurk 1 stk.  
  • cherrytomat 1 boks  
  • hakket bladpersille 4 ss  
  • skall fra sitron 1 stk.  
  • salt smak til med litt  
  • kvernet pepper smak til med litt  
  • hvitløk 1 båt  
  • grovt pitabrød 4 stk.  
  • kjøttdeig av lam 400 g  
  • kvernet pepper 0,5 ts  
  • salt 0,5 ts  
  • vann 2 ss  
  • nøytral olje 2 ss  
  • blandet babybladsalat 1 pk  
  • lettrømme 0,5 boks  

Utstyr

  • Kokkekniv
  • Skjærefjøl
  • Spiseskje
  • Bolle
  • Bolle
  • Rivjern
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter
  • Teskje
  • Sleiv
  • Tallerken
  • Grillspyd
  • Tallerken
  • Stekepanne
  • Stekespade

Liste over oppskrifter

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Ha god hygiene

    Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl når du er ferdig med kjøttdeigen.

  • Grille?

    Pensle de med litt olje før du har de på grillen (så setter de seg ikke fast).

  • Steker du mange?

    Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.