Denne kan du grille!

Lammekebab med agurksalat

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. Her trer vi bollene på spyd og steker dem. De finnes i et utall varianter, og kan serveres med pitabrød eller lefser. Kjempegodt sammen med en god agurksalat og dressing. Spydene kan også grilles. 

skarp kniv
ovn
steke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • agurk 1 stk.  
  • cherrytomat 1 boks  
  • hakket bladpersille 4 ss  
  • skall fra sitron 1 stk.  
  • salt smak til med litt  
  • kvernet pepper smak til med litt  
  • hvitløk 1 båt  
  • grovt pitabrød 4 stk.  
  • kjøttdeig av lam 400 g  
  • kvernet pepper 0,5 ts  
  • salt 0,5 ts  
  • vann 2 ss  
  • små grillspyd 8 stk.  
  • matolje 2 ss  
  • blandet babybladsalat 1 pakke  
  • lettrømme 0,5 boks  

Utstyr

  • Kokkekniv
  • Skjærefjøl
  • Spiseskje
  • Bolle
  • Bolle
  • Rivjern
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter
  • Teskje
  • Sleiv
  • Tallerken
  • Tallerken
  • Stekepanne
  • Stekespade

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Grille?

    Pensle de med litt olje før du har de på grillen (så setter de seg ikke fast).

  • Steker du mange?

    Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.