Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Start med å forberede salaten. Vask agurk. Del den i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den myke kjernen. Kjernen skal du ikke bruke videre.
3
Skjær agurken i tynne skiver (halvmåner). Ha dem over i en skål eller en bolle.
4
Vask tomat og skjær i båter (hver tomat kan godt skjæres i 2 eller 4 båter). Legg sammen med agurken.
5
Hakk persille i små biter. Ha halvparten sammen med tomaten og agurken. Resten kan du spare til å ha i lammekjøttdeigen (ha resten av gjerne persillen i en annen skål eller bolle).
6
Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha halvparten av sitronskallet i salatbollen og bland godt sammen. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Ha resten av skallet i bollen med persille.
7
Sett agurksalaten kaldt. Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Riv hvitløken og ha den sammen med persillen og sitronen. Sett til sides til du skal smaksette kjøttbollene.
8
Del opp pitabrød i fire eller seks deler.
9
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke. Legg pitabitene på en rist, og sett risten inn midt i ovnen.
Husk å ta tiden!
10
Bruk grytekluter og ta risten ut av ovnen. La de stå til avkjøling til du er klar med resten av matlagingen.
Husk å skru av ovnen!
11
Nå kan du kjøttbollespydene: Ha lammedeig, salt og pepper i en bolle.
12
Bland godt med en sleiv til deigen er blitt seig og klissete.
13
Ha i vann og krydderne (persille, hvitløk og sitronskall), og bland godt inn med sleiven. Du kan også bruke hendene dine til å blande deigen. Bruker du hendene, må du vaske de godt først!
14
Finn frem et fint underlag til å ha bollene på. Det kan være en tallerken. Dekk gjerne underlaget med bakepapir (da klistrer de seg ikke fast til tallerkenen). Finn frem spyd - du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon. Vask hendene dine godt.
15
Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake/tykk pølse og stikk et grillspyd gjennom hver.
Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl når du er ferdig med kjøttdeigen.
16
Fortsett til du har brukt opp lammedeigen. Disse kan også grilles, sammen med en voksen:).
Pensle de med litt olje før du har de på grillen (så setter de seg ikke fast).
17
Sett frem en tallerken til de ferdige stekte bollene. Ha olje i en stekepanne på middels til høy varme (skru litt ned udnegveis, hvis det blir for varmt).
18
Stek de i 5-6 minutter til de har fått fin farge.
Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.
19
Snu litt på dem underveis. Stek til de er gylne og helt gjennomstekt. Legg de stekte over på tallerkene, og fortsett å steke resten. Når de er ferdig, skru av varmen.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
20
Ha litt salat i en bolle, og server lammekebabene med agurksalaten, grønn salat, pitabiter og litt rømme.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.