Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Start med å forberede salaten. Vask agurk. Del den i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den myke kjernen. Kjernen skal du ikke bruke videre.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

2

Start med å forberede salaten. Vask agurk. Del den i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den myke kjernen. Kjernen skal du ikke bruke videre.

Du trenger
agurk:
1 stk.
Skjær agurken i tynne skiver (halvmåner). Ha dem over i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

3

Skjær agurken i tynne skiver (halvmåner). Ha dem over i en skål eller en bolle.

Vask tomat og skjær i båter (hver tomat kan godt skjæres i 2 eller 4 båter). Legg sammen med agurken.

Steg

4

Vask tomat og skjær i båter (hver tomat kan godt skjæres i 2 eller 4 båter). Legg sammen med agurken.

Du trenger
cherrytomat:
1 boks
Hakk persille i små biter. Ha halvparten sammen med tomaten og agurken. Resten kan du spare til å ha i lammekjøttdeigen (ha resten av gjerne persillen i en annen skål eller bolle).
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

5

Hakk persille i små biter. Ha halvparten sammen med tomaten og agurken. Resten kan du spare til å ha i lammekjøttdeigen (ha resten av gjerne persillen i en annen skål eller bolle). 

Du trenger
hakket bladpersille:
4 ss
Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha halvparten av sitronskallet i salatbollen og bland godt sammen. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Ha resten av skallet i bollen med persille.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern

Steg

6

Vask sitron. Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha halvparten av sitronskallet i salatbollen og bland godt sammen. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Ha resten av skallet i bollen med persille.

Du trenger
skall fra sitron:
1 stk. ,
salt:
smak til med litt ,
kvernet pepper:
smak til med litt
Sett agurksalaten kaldt. Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Riv hvitløken og ha den sammen med persillen og sitronen. Sett til sides til du skal smaksette kjøttbollene.

Steg

7

Sett agurksalaten kaldt. Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Riv hvitløken og ha den sammen med persillen og sitronen. Sett til sides til du skal smaksette kjøttbollene.

Du trenger
hvitløk:
1 båt
Del opp pitabrød i fire eller seks deler.

Steg

8

Del opp pitabrød i fire eller seks deler.

Du trenger
grovt pitabrød:
4 stk.
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke. Legg pitabitene på en rist, og sett risten inn midt i ovnen.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Rist
    Rist

Steg

9

Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke. Legg pitabitene på en rist, og sett risten inn midt i ovnen.

Bruk grytekluter og ta risten ut av ovnen. La de stå til avkjøling til du er klar med resten av matlagingen.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

10

Bruk grytekluter og ta risten ut av ovnen. La de stå til avkjøling til du er klar med resten av matlagingen.

Nå kan du kjøttbollespydene: Ha lammedeig, salt og pepper i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje

Steg

11

Nå kan du kjøttbollespydene: Ha lammedeig, salt og pepper i en bolle.

Du trenger
kjøttdeig av lam:
400 g ,
kvernet pepper:
0,5 ts ,
salt:
0,5 ts
Bland godt med en sleiv til deigen er blitt seig og klissete.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

12

Bland godt med en sleiv til deigen er blitt seig og klissete.

Ha i vann og krydderne (persille, hvitløk og sitronskall), og bland godt inn med sleiven. Du kan også bruke hendene dine til å blande deigen. Bruker du hendene, må du vaske de godt først!
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

13

Ha i vann og krydderne (persille, hvitløk og sitronskall), og bland godt inn med sleiven. Du kan også bruke hendene dine til å blande deigen. Bruker du hendene, må du vaske de godt først!

Du trenger
vann:
2 ss
Finn frem et fint underlag til å ha bollene på. Det kan være en tallerken. Dekk gjerne underlaget med bakepapir (da klistrer de seg ikke fast til tallerkenen). Finn frem spyd - du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon. Vask hendene dine godt.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

14

Finn frem et fint underlag til å ha bollene på. Det kan være en tallerken. Dekk gjerne underlaget med bakepapir (da klistrer de seg ikke fast til tallerkenen). Finn frem spyd - du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon. Vask hendene dine godt.

Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake/tykk pølse og stikk et grillspyd gjennom hver.

Steg

15

Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake/tykk pølse og stikk et grillspyd gjennom hver.

Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl når du er ferdig med kjøttdeigen.

Fortsett til du har brukt opp lammedeigen. Disse kan også grilles, sammen med en voksen:).

Steg

16

Fortsett til du har brukt opp lammedeigen. Disse kan også grilles, sammen med en voksen:). 

Pensle de med litt olje før du har de på grillen (så setter de seg ikke fast).

Sett frem en tallerken til de ferdige stekte bollene. Ha olje i en stekepanne på middels til høy varme (skru litt ned udnegveis, hvis det blir for varmt).
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

17

Sett frem en tallerken til de ferdige stekte bollene. Ha olje i en stekepanne på middels til høy varme (skru litt ned udnegveis, hvis det blir for varmt).

Du trenger
nøytral olje:
2 ss
Stek de i 5-6 minutter til de har fått fin farge.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

18

Stek de i 5-6 minutter til de har fått fin farge.

Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.

Snu litt på dem underveis. Stek til de er gylne og helt gjennomstekt. Legg de stekte over på tallerkene, og fortsett å steke resten. Når de er ferdig, skru av varmen.

Steg

19

Snu litt på dem underveis. Stek til de er gylne og helt gjennomstekt. Legg de stekte over på tallerkene, og fortsett å steke resten. Når de er ferdig, skru av varmen. 

Ha litt salat i en bolle, og server lammekebabene med agurksalaten, grønn salat, pitabiter og litt rømme.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

20

Ha litt salat i en bolle, og server lammekebabene med agurksalaten, grønn salat, pitabiter og litt rømme. 

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pk ,
lettrømme:
0,5 boks