Hopp til hovedinnhold

Lammeboller med krydret ris

Lammeboller og ris med smak av kanel og tranebær. En skikkelig god middag, med litt spennende smaker. Risen kokes med et krydder som heter gurkemeie. Det gir risen en skikkelig gul farge.

vanskelighet middels
koke
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • jasminris 4 dl  
  • vann 8 dl  
  • grønnsakbuljong (terning) 2 terninger  
  • malt kanel 0,5 ts  
  • gurkemeie 1 ts  
  • kjøttdeig av lam 400 g  
  • salt 1 ts  
  • pepper 0,5 ts  
  • vann 2 ss  
  • margarin eller smør 1 ss  
  • tørkede tranebær 1 dl  
  • lettrømme 4 ss  

Utstyr

  • Desilitermål
  • Dørslag
  • Kjele med lokk
  • Sleiv
  • Teskje
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Tallerken
  • Bakepapir
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Målebeger

Liste over oppskrifter

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Steker du mange boller?

    Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.

  • Vil du ha på litt urter?

    Litt hakket bladpersille smaker godt til denne retten.

    Husk å skru av begge platene!

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!