Lammeboller med krydret ris

Lammeboller og ris med smak av kanel og tranebær. En skikkelig god middag, med litt spennende smaker. Risen kokes med et krydder som heter gurkemeie. Det gir risen en skikkelig gul farge.

middels
18 meninger
Middag
koke
steke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • jasminris 4 dl  
  • vann Steg 2: 8 dl   Steg 8: 2 ss  
  • grønnsakbuljong (terning) 2 terninger  
  • malt kanel 0,5 ts  
  • gurkemeie 1 ts  
  • kjøttdeig av lam 400 g  
  • salt 1 ts  
  • pepper 0,5 ts  
  • margarin eller smør 1 ss  
  • tørkede tranebær 1 dl  
  • rømme 4 ss  

Utstyr

  • Desilitermål
  • Dørslag
  • Kjele med lokk
  • Sleiv
  • Teskje
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Tallerken
  • Bakepapir
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Målebeger

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Steker du mange boller?

    Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.

  • Vil du ha på litt urter?

    Litt hakket bladpersille smaker godt til denne retten.

    Husk å skru av begge platene!

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.