Mål opp ris og skyll i et dørslag. La risen renne av seg.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

1

Mål opp ris og skyll i et dørslag. La risen renne av seg.

Du trenger
jasminris:
4 dl
Mål opp vann og ha i en stor kjele.
UTSTYR
  • Kjele med lokk
    Kjele med lokk

Steg

2

Mål opp vann og ha i en stor kjele.

Du trenger
vann:
8 dl
Ha buljong i vannet og skru platen på fullt. Rør rundt slik at buljongterningen løser seg opp.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

3

Ha buljong i vannet og skru platen på fullt. Rør rundt slik at buljongterningen løser seg opp.

Du trenger
grønnsakbuljong (terning):
2 terninger
Når vannet koker, og buljongen har løst seg opp, kan du ha i risen.

Steg

4

Når vannet koker, og buljongen har løst seg opp, kan du ha i risen. 

Ha i kanel og gurkemeie. Rør litt rundt, og skru ned varmen til lav varme (ca. 2). Sett på lokk. La risen stå på platen i ca. 20 minutter.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Ha i kanel og gurkemeie. Rør litt rundt, og skru ned varmen til lav varme (ca. 2). Sett på lokk. La risen stå på platen i ca. 20 minutter. 

Du trenger
malt kanel:
0,5 ts ,
gurkemeie:
1 ts
Lag lammebollene: Ha lammedeig, salt og pepper i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Lag lammebollene: Ha lammedeig, salt og pepper i en bolle.

Du trenger
kjøttdeig av lam:
400 g ,
salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts
Bland godt med en sleiv til deigen er blitt seig og klissete.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

7

Bland godt med en sleiv til deigen er blitt seig og klissete.

Ha i vann, og bland inn vannet med sleiven. Du kan også bruke hendene dine til å blande deigen. Bruker du hendene, må du vaske de godt først!
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Ha i vann, og bland inn vannet med sleiven. Du kan også bruke hendene dine til å blande deigen. Bruker du hendene, må du vaske de godt først!

Du trenger
vann:
2 ss
Finn frem et fint underlag til å ha bollene på. Det kan være en tallerken med bakepapir (da klistrer de seg ikke fast til tallerkenen). Vask hendene dine godt. Rull små kjøttboller med hendene dine.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

9

Finn frem et fint underlag til å ha bollene på. Det kan være en tallerken med bakepapir (da klistrer de seg ikke fast til tallerkenen). Vask hendene dine godt.  Rull små kjøttboller med hendene dine.

Fortsett til du har brukt opp lammedeigen. Husk å vaske hendene underveis, og etter du har tatt på rå kjøttdeig.

Steg

10

Fortsett til du har brukt opp lammedeigen. Husk å vaske hendene underveis, og etter du har tatt på rå kjøttdeig. 

Ha smør eller margarin i en stekepanne på middels varme. Rør gjerne litt rundt med stekespaden, for å fordele smøret i pannen.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Ha smør eller margarin i en stekepanne på middels varme. Rør gjerne litt rundt med stekespaden, for å fordele smøret i pannen.

Du trenger
margarin eller smør:
1 ss
Ha i bollene når smøret/margarinen har sluttet å bruse.

Steg

12

Ha i bollene når smøret/margarinen har sluttet å bruse.

Stek i flere omganger, slik at det ikke blir for trangt i panna.

Bruk stekespaden og snu litt på dem underveis. Stek til de er gylne på alle kanter og helt gjennomstekt.

Steg

13

Bruk stekespaden og snu litt på dem underveis. Stek til de er gylne på alle kanter og helt gjennomstekt.

Sjekk om risen er ferdig ved å smake litt på den. Når risen er ferdig, kan du røre litt i den og blande inn tranebærene.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

14

Sjekk om risen er ferdig ved å smake litt på den. Når risen er ferdig, kan du røre litt i den og blande inn tranebærene.

Du trenger
tørkede tranebær:
1 dl
Når bollene er ferdig, skru av varmen. For å sjekke om de er gjennomstekte, kan du dele en av bollene i to (for å se inni). Lammebollene er gjennomstekt når de ikke er rosa inni. Server bollene med ris og litt rømme.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Når bollene er ferdig, skru av varmen. For å sjekke om de er gjennomstekte, kan du dele en av bollene i to (for å se inni). Lammebollene er gjennomstekt når de ikke er rosa inni. Server bollene med ris og litt rømme.

Du trenger
rømme:
4 ss

Litt hakket bladpersille smaker godt til denne retten.