En deilig, gul suppe som hele familien vil like. Masse god karrismak, med revet kylling og erter. Her kan du bruke ferdiggrillede kyllinglår, eller kyllingrester fra middagen i går. Hvis du bruker rester så tar du den mengden du har.
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
Du trenger
Skyll eplet. Kutt rundt stilken, ved først å dele eplet på hver side av stilken. Skjærer eplet i skiver, deretter grove biter.
Du kan enkelt dele opp eplet med en epledeler. Det båtene i mindre biter.
Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
Ha løk og eple i kjelen og fres i margarin. Strø på karri og fres videre i ett minutt. Dryss over hvetemel og rør det inn.
Mål opp vann og ha det i kjelen.
Ha i buljongterninger.
Sett kokeplaten på full varme.
Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. Ha i fløte og la suppa koke ca. 10 minutter.
Finn frem ferdigstekt kylling og riv den fra hverandre i passe store biter.
Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Kjør suppen til den er jevn.
Ta en liten pause, og fortsett når skummet har lagt seg litt.
Ha revet kylling i suppa.
Mål opp frosne erter og ha dem i suppa. La suppa småkoke i 2-3 minutter, til alt er gjennomvarmt. Rør av og til.
Smak til med litt salt og pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker. Server suppen i dype skåler.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.